DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

30.11.2017 arrière communiqué de presse

DKV verrekent nieuwe Sloveense tol

Noordwijk, 30.11.2017. DKV biedt klanten volledige ondersteuning tijdens en na de introductie van het nieuwe Sloveense tolsysteem DarsGo, waarbij DKV ook de verrekening van de tolbetalingen verzorgt. Vanaf vandaag kunnen klanten zich via de DKV-website aanmelden voor het nieuwe tolsysteem. Hierna registreert DKV de voertuigen bij de toloperator DARS en zorgt het ervoor dat DARS de post-pay on-board units kosteloos het gewenste EU-afleveradres stuurt. Klanten kunnen er ook voor kiezen de on-board units op te halen bij een lokaal DARS-klantenservicepunt. DKV raadt klanten aan om hun OBU's snel te registreren om knelpunten bij de levering en lange wachtrijen tijdens de introductie te voorkomen.

Slovenië gaat per 1 april 2018 over op een nieuw tolsysteem. Vanaf dat moment verloopt de toegang tot tolwegen niet langer via een tolstation met slagboom maar automatisch met het nieuwe DarsGo tolsysteem. Voor alle voertuigen vanaf 3.5 ton maximum totaalgewicht is dan een voertuiggebonden tolbox (OBU) nodig, die voor dit nieuwe tolsysteem opnieuw geregistreerd moet worden. Tot dusver gebruikte DARS Cards en ABC tolboxen zijn dan niet meer geldig.

Per nieuwe on-board unit zijn de verwerkingskosten EUR 10,-. Er is geen huur- of servicefee en er wordt geen borg gevraagd. De tolbox blijft echter eigendom van tolexploitant DARS. Iedere on-board unit is voertuiggebonden, maar het aantal assen moet - evenals bij het Oostenrijkse GO-Box systeem en de nieuwe DKV BOV EUROPE - handmatig worden ingesteld.