DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

09.08.2018 arrière communiqué de presse

DKV BOX EUROPE doorloopt laatste testfase Eerste on-board units in Nederland geïnstalleerd door DON Trucking.

DKV BOX EUROPE is

algemeen beschikbaar vanaf het 4e kwartaal 2018

De DKV BOX EUROPE, de on-board unit waarmee op de kortere termijn in heel Europa tol kan worden afgerekend conform de richtlijnen van EETS (European Electronic Toll Service), doorloopt in augustus de laatste testfase. Ruim duizend tolboxen worden in heel Europa getest door klanten van DKV. Naast transactiegegevens worden ook alle met de on-board unit verbonden processen getest, zoals noodsituaties en klantenservice.

Tot de testklanten behoort logistiek dienstverlener Don Trucking. Het transportbedrijf heeft 2 augustus jl. de eerste on-board units ontvangen en geïnstalleerd. Het transportbedrijf zal de DKV BOX EUROPE testen in hun trucks. "Dankzij de DKV BOX EUROPE zullen onze operationele bedrijfsprocessen vereenvoudigen. Nu moeten we voor elk land apart registeren, met verschillende accounts en veel papierwerk. Straks zijn we met één online portal en één on-board unit klaar. Daarnaast is de installatie echt simpel. De eerste installatie van de eerste on-board unit duurde slechts een kwartier,” zegt Darek Hejnicki, operationeel directeur bij Don Trucking. “Dankzij de DKV BOX EUROPE worden wij in staat gesteld om sneller en accurater te factureren.” voegt Don de Jong, oprichter van Don Trucking, toe.

De DKV BOX EUROPE is sinds mei 2018 online op de website van DKV Euro Service te bestellen en is in het vierde kwartaal van 2018 algemeen beschikbaar. De Belgische tol is de eerste tol die kan worden afgerekend met de DKV BOX EUROPE. De aansluiting van de Duitse tol volgt begin 2019, gevolgd door de zogenoemde DSRC-landen (Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en Portugal). Kort daarna worden ook Italië en de Öresund en Storebaelt bruggen in Scandinavië geactiveerd.

“Het is ons doel om de ingebouwde on-board units vanaf het vierde kwartaal van 2018 te vervangen voor de DKV BOX EUROPE. Op middellange termijn beschikt de gebruiker met de DKV BOX EUROPE dan over slechts een on-board unit voor heel Europa,” zegt Gertjan Breij, Managing Director bij DKV Euro Service. “Het is hierbij belangrijk om aan te geven dat de DKV BOX EUROPE niet nogmaals hoeft te worden vervangen. Het aansluiten van nieuwe landen en de daarbij behorende upgrades verlopen geheel automatisch ‘Over the Air’, ongeacht waar het voertuig zich bevindt en onze klanten kunnen via de online portal eenvoudig landen aan- en uitzetten of de on-board unit toewijzen aan een ander voertuig.”

De DKV BOX EUROPE is hier te bestellen.