DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

10.08.2018 arrière communiqué de presse

DKV MOBILITY SERVICES Group publiceert MVO-rapport

Stabiele energiebalans ondanks toegenomen personeelsbestand / toekenning ISO 14001 certificaat / uitbreiding multi-energy aanbod

DKV MOBILITY SERVICES Group presenteert vanuit hoofdvestiging Ratingen, Duitsland zijn derde duurzaamheidsrapport. Het rapport omvat de sectoren markt, milieu, personeel en bedrijf en kan worden gedownload van de website van DKV Euro Service.

ISO 14001 certificaat toegekend

Ondanks vier procent uitbreiding van het personeelsbestand zijn de CO2-emissies van het hoofdkantoor in vergelijking met afgelopen jaar maar heel gering toegenomen. “Voor het aanboren van meer besparingsmogelijkheden op het vlak van CO2-emissies worden onze bedrijfsprocessen op gebied van Tol, Brandstof en Voertuigservice nu systematisch conform ISO 14001 geregistreerd,” zegt MVO-functionaris Linda Surrey. Op hoofdvestiging Ratingen is de groep inmiddels conform deze internationale milieunorm gecertificeerd.

Uitbreiding multi-energy aanbod

“Bij wegtransport verwachten we een sterke stijging van het brandstofaandeel LNG en LCNG, met name bij internationaal vervoer,” zegt DKV Marketing Director Ulrich Wolter. Als gevolg hiervan moet het Europees verzorgingsnet ervoor dan ook sterk worden uitgebreid. Op het vlak van elektromobiliteit bij personenvervoer omvat de DKV portefeuille inmiddels het opladen van voertuigen thuis, op de werkplek en bij publieke oplaadpunten – kort aangeduid met @home, @work en @public. De sinds 2015 verkrijgbare hybride DKV CARD +CHARGE biedt alleen in Duitsland al toegang tot 13.000 tankstations en meer dan 10.000 publieke oplaadstations.

Voor meer informatie over de duurzaamheidsthema’s van DKV MOBILITY SERVICES Group kunt u kijken op deze link.