DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

06.03.2019 arrière communiqué de presse

Groen licht voor Charge4Europe

Joint-venture DKV Euro Service & innogy zet volgende stap en benoemt directie

Duitse, Oostenrijkse en Poolse mededingingsautoriteiten hebben het groene licht gegeven voor de joint-venture Charge4Europe, op 11 december 2018 opgericht door DKV Euro Service en innogy, een toonaangevend Duits energiebedrijf. Charge4Europe gaat all-in oplossingen bieden aan exploitanten van elektrische bedrijfswagenparken door heel Europa. Christopher Schäckermann (36) en Diego Ramirez-Gölz (31) zijn aangesteld binnen de directie van de nieuwe joint-venture Charge4Europe.

De joint venture Charge4Europe biedt voordelen voor zowel retailklanten als zakelijke klanten en fleet exploitanten voor elektrische voertuigen of hybride wagenparken. Medewerkers kunnen hun voertuigen opladen, ongeacht de serviceprovider, waarbij de kosten worden gefactureerd in één enkele factuur. Tolbetalingen kunnen ook gemakkelijk met dit systeem worden gefactureerd. Hierbij vullen de diensten die door DKV Euro Service en innogy worden geleverd elkaar aan. Vandaag de dag is innogy met ongeveer 7000 netwerklaadstations één van de toonaangevende exploitanten van laadinfrastructuur in Europa is. DKV Euro Service is een marktleider op het gebied van mobiliteitsservices en beheert factureringsservices voor 170.000 Europese klanten, waaronder tanken, tolwegen en EV-heffingen.

Over Innogy SE

innogy SE is een toonaangevend Duits energiebedrijf met een omzet van circa 43 miljard euro (2017) en ruim 42.000 medewerkers, actief in 15 Europese landen. Met zijn drie bedrijfsdivisies Netwerk & Infrastructuur, Sales en Herwinbare Energie komt innogy SE tegemoet aan de eisen van een moderne koolstofvrije, gedecentraliseerde en gedigitaliseerde energiewereld. Het brandpunt van de activiteiten van innogy wordt gevormd door 22 miljoen klanten en een aanbod van innovatieve, duurzame producten voor efficiënter energiegebruik en een betere kwaliteit van leven. De voornaamste markten zijn Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland en België en enkele landen in midden- en zuid-oost Europa, waaronder met name Tsjechië, Hongarije en Polen. Op gebied van stroomopwekking uit herwinbare energie is innogy met een totale capaciteit van 3,9 gigawatt ook buiten deze regio’s actief, zoals in Spanje, Italië en de VS.

Als voorloper voor innovatie bij toekomstthema’s als e-mobiliteit is innogy vertegenwoordigd op internationale hotspots van de technologiesector zoals Silicon Valley, Tel Aviv of Berlijn. innogy koppelt de brede know-how van zijn energietechnici en ingenieurs aan partners op gebied van digitale technologie, variërend van startups tot grote concerns. Meer informatie op www.innogy.com.