DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

15.03.2019 arrière

DKV is het maer van de eeuw

Als je om een Tempo vraagt, bedoel je waarschijnlijk een papieren zakdoekje, als je om aspirine vraagt, wil je een pijnstiller en als je een Kärcher wilt, vraag je om een hogedrukreiniger. Tegenwoordig zijn merken als Tempo, Aspirin of Kärcher synoniemen voor hele productcategorieën. DKV is onlangs opgeklommen tot deze exclusieve merkengroep en werd in Frankfurt uitgeroepen tot een van de merken van de eeuw. Ulrich Wolter, directeur marketing bij DKV, legt in een interview uit hoe een merk tot merk van de eeuw uitgroeit en waarom een sterk merk zo belangrijk is.

Ulrich Wolter, wie bepaalt er wat het merk van de eeuw wordt?

Onder auspiciën van de ZEIT-uitgeverijgroep wordt dit door een prominente jury van vooraanstaande merkexperts beslist. De prijs wordt toegekend aan 250 Duitse merken die marktleider zijn in hun sector en staan voor een volledige productcategorie.

Hoe kan een merk tot merk van de eeuw worden?

Wil een merk een verzamelterm worden, dan moet de aanbieder de eerste zijn die met een innovatie op de markt is gekomen – in dit geval de tankkaart. DKV was destijds pionier op dit gebied. In zijn 85-jarige geschiedenis heeft de onderneming herhaaldelijk nieuwe normen gesteld op het gebied van cashfree voorzieningen onderweg en dat is tot op de dag van vandaag het geval: met meer dan 80.000 acceptatiepunten in 42 landen en 92 procent netwerkdekking alleen al in Duitsland biedt DKV het grootste branchenetwerk. Meer dan 200.000 klanten met meer dan 3,7 miljoen DKV CARDs en onboard units vertrouwen op ons.

Wat zijn de voordelen voor DKV om merk van de eeuw te zijn?

Een dergelijke onderscheiding zie ik altijd tevens als een verplichting. Natuurlijk willen we dat de verwachtingen van onze klanten overtroffen blijven worden, wanneer zij in contact komen met ons merk. Of het nu via onze binnendienst, onze website of een ander aanspreekpunt is. Een goede reputatie ontwikkelt zich immers alleen als al deze momentopnamen kloppen. En al onze medewerkers werken hier dagelijks heel hard voor.

Hoe ziet de toekomst eruit voor het merk DKV?

Net als onze klanten mag het merk DKV niet stilstaan en moet het zich aanpassen aan veranderingen, zonder hierbij zijn identiteit te verliezen. Daarom werken we momenteel onder meer aan het zichtbaar en tastbaar maken van het merk DKV, ook in tijden van digitalisering en nieuwe bedrijfssectoren. Alleen op deze manier kunnen we onze eigen claim waarmaken, dat we voor een hele productcategorie staan.

Ulrich Wolter, vriendelijk bedankt voor dit gesprek.