DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

22.07.2019 arrière communiqué de presse

DKV viert 55.555ste tankstation

LNG, LPG, CNG en waterstof in opmars / geplande systematische uitbreiding met 3.500 stations per jaar / voorgenomen uitbouw netwerk elektrische oplaadpunten tot ruim 100.000

Marco Berardelli en Malika Helten van DKV hebben een onderscheiding uitgereikt aan Stefano Cantarelli, exploitant van een EKOPOINT-tankstation in Milaan. Zijn station is namelijk als 55.555e in het DKV netwerk van tankstations opgenomen. Het EKOPOINT-station richt zich in eerste instantie op alternatieve brandstof. Met inbegrip van tolstations, garages en oplaadstations groeit het DKV netwerk hiermee uit tot ruim 100.000 service points.

“Voor een geslaagde energietransitie is het erg belangrijk dat de juiste infrastructuur aanwezig is,“ zegt Marco Berardelli. “Multi-energiestations zoals EKOPOINT, die naast conventionele brandstof ook LNG, LPG en waterstof aanbieden, zijn enorm belangrijk voor ons. We zijn bezig met het uitbouwen van ons huidige netwerk om in de toekomstige verzorgingsbehoeften van de transportsector te kunnen voorzien." DKV is dan ook voornemens zijn totale verzorgingsnetwerk de komende jaren enorm uit te breiden, door toevoeging van zo’n 3.500 tankstations per jaar door heel Europa en daarbuiten. Verder moet het netwerk van oplaadpunten voor elektro- en hybride voertuigen consequent worden opgeschaald tot ruim 100.000.