DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

12.10.2020 arrière communiqué de presse

EETS: Afrekenen Hongaarse tol met de DKV BOX EUROPE

Mobility service provider DKV begint met onmiddellijke ingang aan de pilotfase voor afrekenen van Hongaarse tol op weggebruik met behulp van de DKV BOX EUROPE. Het tolsysteem HU-GO dekt alle snelwegen en overige verkeers- en nationale wegen in Hongarije. Op dit moment kunnen DKV klanten hun Hongaarse tol al met de DKV CARD afrekenen. Met de DKV BOX EUROPE biedt DKV voor Hongarije binnenkort een efficiënt en voordelig grensoverschrijdend servicealternatief met de nieuwste toegevoegde waarde.

“Tegenwoordig kunnen onze klanten met de DKV BOX EUROPE al cashfree tol afrekenen in Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Portugal, Bulgarije en de Warnow-, Herren- en Liefkenshoektunnel. We zijn er trots op om binnenkort ook Hongarije aan dit lijstje te kunnen toevoegen,“ zegt Jérôme Lejeune, directeur Tol bij DKV. “Voor ons betekent dit een belangrijke volgende mijlpaal op weg naar verbinding van heel Europa met gebruikmaking van slechts één box. En er gaan nog meer landen volgen,“ aldus Lejeune. DKV klanten profiteren bovendien van betaling achteraf, een lucratieve procedure die hun liquiditeit positief beïnvloedt.

De afgelopen jaren heeft Hongarije zich naast Tsjechië ontwikkeld tot een centrale locatie binnen de Midden- en Oost-Europese logistieke ruimte. Voor landen als Oekraïne, Roemenië en een paar Balkanlanden leidt de weg naar de EU-markten vrijwel onvermijdelijk via het Karpatenbekken, terwijl Hongarije voor Kroatië een alternatief voor het eveneens aanliggende Oostenrijk vormt. Het belang van Hongarije als doorvoerland tussen Noordwest- en Oost-/Zuidoost-Europa toont zich al door het simpele feit dat het land door vier EU-transportcorridors wordt doorkruist.