DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

18.02.2021 arrière communiqué de presse

DKV in zee met Blue Current voor laadpalen elektrische auto’s

Blue Current gaat nu ook EV-laders leveren in de Benelux

Mobility service provider DKV heeft een partnership afgesloten met Blue Current, fabrikant van laadpunten voor elektrische auto’s. DKV vergroot met deze samenwerking het aanbod van laadpunten voor zowel thuis (@home) als op de werkplek (@work).

DKV breidt zo het aanbod van het plaatsen van de EV-laadpunten uit. De dienst was tot nu toe alleen in Duitsland beschikbaar maar zal nu ook in de Benelux voorhanden zijn. Doel van het bedrijf is om een totaaloplossing aan te bieden om elektrisch rijden in heel Europa mogelijk te maken. De DKV-kaarten zijn geschikt voor elektrisch laden en andere diensten in inmiddels 23 landen.

De zakelijke laadpunten zijn beschikbaar voor nieuwe en bestaande klanten van DKV, waarbij de laadpunten geïnstalleerd worden bij werklocaties zoals kantoren, fabrieken of distributiecentra (het ‘@work’-pakket), maar ook bij werknemers thuis (@home). Daarnaast worden alle transacties voor het laden verrekend met klanten en werknemers voor de geladen stroom thuis.

Dynamic Smart Charging

Blue Current betrad in 2014 de markt voor elektrische laadpunten. Het bedrijf maakt de hardware en software voor AC-laadpunten tot 22 kilowatt. Blue Current’s laadpunten staan erom bekend discreet in elke omgeving te passen, wat vooral thuis gewenst is. Ze bieden zelfs een ‘Hidden’ oplossing aan waarbij de techniek in de meterkast is weggewerkt en gebruikers eigenlijk alleen de stekker uit de muur zien komen.

Blue Current beschikt bovendien over de unieke ‘Dynamic Smart Charging’ technologie, een innovatie die continu de beschikbare stroom monitort en de stroomafgifte daarop aanpast. Hierdoor voorkomt de software dat het stroomnet overbelast wordt, vooral dan op piekmomenten wanneer ook andere grote stroomverbruikers worden ingeschakeld.

Bas Bullens, sales manager e-mobility bij DKV: “Lead in Green is ons statement. Wij kijken constant naar de manier waarop wij samen met onze klanten aan een duurzame toekomst kunnen werken. In 2020 was maar liefst 20 procent van het totaal aantal verkochte nieuwe auto’s elektrisch. Daarnaast rijden onze klanten steeds meer elektrisch en natuurlijk willen wij hen daarin op alle mogelijke manieren ondersteunen. Door Blue Current als leverancier te verwelkomen kunnen wij dat nu nog beter. Van het leveren en installeren van een laadpunt tot het aanbieden van de laadkaart en de volledige verrekening en ondersteuning: DKV levert een totaaloplossing voor elektrische mobiliteit.”

Arnoud Fontein, directeur bij Blue Current: “Wij hechten enorme waarde aan de goede naam van DKV in de markt. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat onze gezamenlijke kennis van de e-Mobility markt enorm waardevol is. Naast het mogelijk maken van laden, helpen we bedrijven ook met het inrichten van laadpleinen om ook grotere wagenparken te voorzien van stroom. Samen met DKV maken we elektrisch rijden voor iedereen mogelijk in heel Europa waaronder de Benelux-regio. Door DKV’s internationale ervaring is dit een innovatie die snel in alle Europese landen zichtbaar zal zijn.”