DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

19.02.2021 arrière communiqué de presse

Tol afrekenen: DKV BOX ITALIA toegelaten voor gebruik op Italiaanse snelwegen

Mobility service provider DKV is vanaf nu de eerste gecertificeerde niet-Italiaanse provider van toldiensten voor Italië.

Na een succesvolle pilotfase is de DKV BOX ITALIA door de Italiaanse tolexploitanten vrijgegeven voor het afrekenen van tol op gebruik van Italiaanse snelwegen door trucks en bussen vanaf 3,5 ton. De toloplossing van DKV is klaar voor gebruik en kan nu al worden besteld.

“We zijn heel erkentelijk en blij met het feit dat we onze klanten hiermee de eerste in-house toloplossing voor Italië kunnen aanbieden,“ zegt Jérôme Lejeune, directeur Tol bij DKV Euro Service. “Dit stelt ons allereerst in staat tegemoet te komen aan de behoeften van nationale vervoerders in Italië.

. De DKV BOX ITALIA werkt op basis van de techniek en hardware van de Noorse technology provider NORBIT, in wie wij een heel betrouwbare en professionele partner hebben gevonden waarmee we heel content zijn.“ Met behulp van speciale markeringen ziet de chauffeur duidelijk welke rijbaan voor de DKV BOX ITALIA bestemd is. Verder zal de interoperabele DKV BOX EUROPE – nu nog in de pilotfase – in de nabije toekomst ook voor Italië worden vrijgegeven, waarna de box elf tolsystemen bestrijkt.