DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

DKV Euro Service: communiqués de presse & nouvelles

30.03.2021 arrière communiqué de presse

DKV lanceert DKV LIVE voor transportbedrijven in de Benelux

DKV LIVE biedt realtime track & trace, efficiënte routeplanner en LIVE internetportaal

Mobiliteitsservice-aanbieder DKV introduceert DKV LIVE: een telematicasysteem met track & trace die de hele toeleveringsketen inzichtelijk maakt voor de gebruiker. Verder biedt het systeem een efficiënte routeplanner die gebruik maakt van de hoogwaardige wegenkaarten van Here. Deze planner houdt rekening met het brandstofniveau van de truck en stelt afwijkend tankgedrag vast. Alle locatiegegevens en data zijn in het DKV LIVE portaal en in de app van gebruikers in één oogopslag, altijd in real time, zichtbaar. Tevens kan op afstand tachodata worden gedownload. DKV LIVE stuurt de chauffeurs- en voertuigdata automatisch door.

Het systeem maakt gebruik van een kleine box, die op verschillende manieren gemakkelijk in de vrachtwagen, bus of auto is aan te sluiten of in te bouwen. De box kan elektrische voeding uit het net van de wagen, of uit de sigarettenaansteker halen.

Pieter van Wel, Managing Director DKV Benelux, VK en Ierland: “DKV LIVE biedt digitale oplossingen die al standaard zijn in de B2C sector nu ook aan voor B2B klanten. Hieronder valt bijvoorbeeld het in real time volgen van leveringen en wagenparken. Deze DKV LIVE functies vergroten de transparantie in het vervoer en dat levert effectieve kostenverlaging en CO2-besparing op. We breiden de mogelijkheden binnen DKV LIVE ook snel uit. Binnenkort kunnen chauffeurs en verladers er bijvoorbeeld ook mee communiceren. DKV LIVE groeit stapsgewijs uit tot een totaaloplossing voor intelligent fleet management, zodat duurzaamheid en economisch succes hand in hand kunnen blijven gaan voor onze klanten.”