FAQ Elektromobilität

Vragen en antwoorden over de nieuwe eCharge+ App

De nieuwe eCharge+ App

Als uw vraag hier niet wordt beantwoord, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons DKV team. Blijf op de hoogte en volg ons op LinkedIn of facebook . Hier houden we u op de hoogte van actuele onderwerpen rondom het thema elektrisch rijden.

Instructies voor Cockpit-App-registratie

Instructies voor App registratie

De App voor DKV eMobility klanten is de eCharge+ App (van onze samenwerkingspartner innogy).

Er is zowel een Android als een iOS App beschikbaar in onder andere het Nederlands, Duits, Engels en Frans.

De eCharge+ App biedt tal van voordelen. Het autorisatieproces kan direct vanuit de App worden gestart, zodat er in de toekomst geen extra QR-code meer hoeft te worden gescand. Bovendien worden de tarieven en de beschikbaarheid van de laadstations in real time weergegeven. De navigatie naar geselecteerde laadstations is verbeterd ten opzichte van de oude App. Naast de technische voordelen verdubbelen de oplaadpunten die in de nieuwe App kunnen worden gebruikt van 50.000 naar meer dan 100.000 oplaadpunten in Europa. Daarnaast heeft de app diverse nieuwe verbeterde gebruikersfunctionaliteiten.

Nieuwe gebruikers (kaarthouders) kunnen in het de DKV COCKPIT worden aangemaakt. Het volledige kaartnummer, de naam en de e-mail van de nieuwe gebruiker zijn vereist. Het is ook mogelijk om een nieuwe registratie per e-mail te sturen met het volledige kaartnummer, de naam en de e-mail van de gebruiker naar: app-login@dkv-mobility.com . U ontvangt binnen 3 werkdagen na de registratie wachtwoord. Dit wachtwoord dient u direct weer aan te passen in een eigen gekozen wachtwoord.

Er kan maar één voertuig worden gekoppeld aan één kaart. Het is wel mogelijk om een algemeen e-mail adres te koppelen voor algemeen gebruik. Hiervoor kan een account worden aangemaakt op een algemeen e-mailadres (poolcar1@dkv...). U kunt dit account delen met verschillende gebruikers.

De DKV-richtlijnen voor gegevensbescherming, die toegankelijk zijn op de DKV-website, gelden voor alle DKV-klanten. (https://www.dkv-euroservice.com/gb/footer-navigation/privacy-statement/)

De app voldoet ook aan de gegevensbescherming van de innogy omdat zij de operator van de app zijn. De bepalingen inzake gegevensbescherming zijn te vinden in de app (menu-item "Contact & Help"; "gegevensbescherming") en de bepalingen zijn ook te vinden op de website van Innogy: https://www.innogy-emobility.com/elektromobilitaet/datenschutz.

  • Locatie (optioneel voor een het vinden van de laadpalen; gegevens worden niet opgeslagen)
  • Bluetooth (optioneel)
  • Camera (optioneel, voor het scannen van het laadpaalnummer en het maken van foto's in geval van storingen of andere calamiteiten.
  • Zoeken (optioneel om het zoeken van laadpalen te vergemakkelijken)
  • Meldingen (optioneel, voor informatie over het laadproces, zoals "laadproces voltooid")
  • Achtergrond update (optioneel, leidt tot regelmatige updates van de app)
  • Mobiele data (optioneel, maar tijdens reizen is de app zonder mobiele data niet mogelijk)

Toegang tot contactgegevens is niet mogelijk!

Mocht er toch nog bezorgdheid bestaan over de privacy van gegevens, dan is een anonieme creatie van een account met een individueel e-mailadres zonder naamsvermelding van de bestuurder mogelijk.

Bij meer dan 90% van de oplaadpalen is het ook mogelijk om met uw kaart te laden. Uw contactpersoon geeft u op verzoek graag een lijst van alle beschikbare oplaadpunten. Wij streven ernaar om dit online op een landkaart weer te geven die voor iedereen toegankelijk is zonder app en registratie.

De registratiegegevens moeten eenmalig in het profiel worden ingevoerd onder >> Betaalmethoden >> Contract toevoegen >>. Het geregistreerde e-mailadres moet als gebruiker worden ingevoerd. Belangrijk: het vinkje >> Instellen als standaard >> moet worden aangezet.

Via de link "Wachtwoord vergeten" in de DKV cockpit of in de Charge + app kunt u een link voor het resetten van het wachtwoord naar het opgeslagen e-mailadres laten sturen.

Als u het opgeslagen e-mailadres niet meer heeft, stuur dan een e-mail met het volledige kaartnummer, de naam en de gewenste e-mail van de gebruiker naar app-login@dkv-mobility.com .
In dat geval controleren we het bestaan van het account en heractiveren we het account of we maken een nieuw account aan.

Stuur een mail met het verzoek om de gebruiker te blokkeren met het volledige kaartnummer, de naam en de e-mail van de gebruiker naar app-login@dkv-mobility.com . U ontvangt dan een bevestiging van deze blokkering van de DKV.


Het laadproces kan zoals gebruikelijk worden gestart door de kaart voor de RFID-lezer van de laadpaal te houden. Als er geen RFID-lezer is, dan kan het laadproces vaak ook direct vanuit de App worden gestart. De autorisatie vindt automatisch plaats via de App.

Het laadproces kan zoals gebruikelijk worden beëindigd via de auto of gewoon in de App (einde laadsessie).

De laadprocessen worden gefactureerd via de DKV-factuur.

Uw DKV kaart wordt automatisch opgeslagen als betaalmiddel in de App wanneer u zich registreert. In principe biedt de App de mogelijkheid om extra betaalmiddelen toe te voegen. Het is echter niet mogelijk om andere betaalmiddelen te gebruiken in combinatie met uw DKV-factuur.

Aanbieders van laadpalen hebben diverse oplossingen om het laadproces te starten. Met de DKV App, met RFID of een combinatie van beide. Bij meer dan 90% van de oplaadpunten is toegang ook mogelijk zonder app. Hier kunt hier altijd gebruikmaken van de DKV Charge+ Card in combinatie met de RFID-lezer op de laadpaal.

In der App kann nur eine private Box registriert werden. Sollten Sie eine @home oder @work Lösung über Ihren Arbeitgeber nutzen, ist ein hinzufügen des Ladepunktes nicht möglich.

De EMAID is uw identificatienummer van uw laadpas dat nodig kan zijn voor identificatie in het geval er problemen zijn met de laadpaal. De laadpaalbeheerder kan hier om vragen.

Als u vragen heeft, neem dan contact op met uw contactpersoon of stuur een e-mail naar app-login@dkv-mobility.com .

×

Nog vragen? Vraag ons u terug te bellen!

Informatie over ons gegevensbeveiliging .