Het begin van een nieuw tijdperk: digitaal wagenpark- en tankmanagement met DKV

Eén portaal, voortdurend nieuwe functies, een onovertroffen prijs – eindeloze mogelijkheden

Onze producten en diensten op het gebied van tanken en tolheffing brengen mensen en goederen in heel Europa in beweging. Ons nieuwe, digitale portaal DKV LIVE baant nu de weg naar digitaal wagenparkbeheer. Met DKV LIVE optimaliseert u voortdurend uw dagelijkse logistieke routine voor planners, chauffeurs en klanten.

Probeer DKV LIVE 3 maanden gratis!

Er zijn zaken die je zelf moet beleven om overtuigd te raken. Dat begrijpen wij en daarom willen wij u die mogelijkheid bieden. U krijgt DKV LIVE 3 maanden gratis van ons om uw eigen beeld van ons telematicasysteem te vormen.

Test daarom alle functies op uw gemak en beslis dan of u overtuigd bent.

Het beste van de telematica - gecombineerd met de sterke punten van DKV

Live-Tracking

Begeleid elke afzonderlijke vrachtwagen van uw wagenpark tijdens de hele rit digitaal vanuit uw kantoor. Alle belangrijke informatie in één oogopslag - altijd in real time. Hoe snel gaat uw vrachtwagen en waar bevindt hij zich nu? Vragen waar u dankzij DKV LIVE altijd antwoord op heeft. Vertragingen en vermijdbare files behoren dankzij live tracking tot het verleden.

Digitaal tankmanagement

Met een dichte dekking van tankstations in Nederland, stellen wij u in staat uw tankbeurten gemakkelijk en flexibel te plannen.

Volledige transparantie: U weet niet alleen op elk moment waar, wanneer en hoeveel er is getankt - gecontroleerd door DKV. U wordt ook gewaarschuwd als de voertuigpositie en de brandstoftransactie niet overeenkomen.

Routemanagement

Inefficiënte processen tijdens de routeplanning kunnen met DKV LIVE eenvoudig worden vermeden. De volledige gegevensregistratie is een belangrijk kenmerk van ons portaal. Getrouw ons motto: You drive, we care streven wij ernaar dat u zich volledig op uw core business kunt richten. Dankzij de vlekkeloze en omvangrijke gegevensdocumentatie bespaart u kostbare tijd.

Intelligente routeplanning

Er wordt vaak gesproken over flexibiliteit en snel handelen in de logistieke sector. Met DKV LIVE wordt dit alledaagse werkelijkheid. Onze routeplanner geeft u de beslissende voorsprong. Dankzij de slimme technologie van onze alarmmanager handelt u altijd proactief en vermijdt u onverwachte vertragingen.

Digitale kilometertellermeting

Vanzelfsprekend worden ook de kilometertellerdata automatisch uitgelezen en gearchiveerd. Dit bespaart u niet alleen administratietijd, maar zorgt ook voor extra zekerheid. Onze digitale assistent neemt deze verplichte taak automatisch en betrouwbaar op zich en creëert extra capaciteit voor belangrijke alledaagse taken. U bent ook welkom om de kilometertellerdata voor de weergave van overtredingen van de rijtijden in onze kilometertellermanager te importeren en zo te voldoen aan uw wettelijke verplichtingen.

Winnaar van de Telematik Awards

Ons nieuwe telematicasysteem DKV LIVE werd door de gerenommeerde mediagroep Telematik-Markt.de slechts enkele maanden na de marktintroductie bekroond met de Telematik Award 2020 in de categorie 'best innovation'.

De jury prees vooral de functies met betrekking tot het tanken. De mogelijkheid om het tankgedrag in real time te sturen en volledige controle te hebben over alle tanksessies is in deze vorm uniek op de markt.

Minder lege ritten, meer lading

Het DKV LIVE portaal biedt een vrachtzoekfunctie (Freight Search) voor vrachtwagenparken. Hiermee krijgt u toegang tot verschillende vrachtplatforms en kunt u geschikte vrachtorders zoeken en filteren. Als u in het portaal ziet dat uw vrachtwagenchauffeur onderweg nog een lading kan oppikken, boekt u deze gewoon in uw DKV LIVE portaal!

Hoe werkt dit?

DKV registreert u als klant bij de deelnemende platforms en verleent u hiervoor toegang, die u kunt oproepen in het DKV LIVE portaal. Vanaf nu beschikt u over mogelijkheden om vrachtaanbiedingen te zoeken om uw lege vrachtwagens van meer ritten met lading te voorzien. Zo kunt u uw transportproces flexibel en digitaal inrichten en krijgt u nog meer controle over uw orders.

U profiteert van de volgende voordelen:

 • Lege ritten reduceren
 • Extra vrachten bijboeken
 • Toegang tot vrachtplatforms en dus vrachtaanbod
 • Afwikkeling van vrachtorders via onze partners Saloodo!, Coyote, Trans.Eu
 • Registratie via DKV
 • Processen optimaliseren & het milieu beschermen

DKV LIVE verandert uw kantoor in een regelkamer voor digitaal wagenparkbeheer

Het volwaardige telematicasysteem DKV LIVE is uw regelkamer in de digitale wereld. Net als onze transportondernemer Paul heeft u geen kristallen bol meer nodig om te weten wat er in uw wagenpark gebeurt. In de korte video leggen we uit hoe DKV LIVE werkt en hoe uit verbindingsluwtes een stabiele datastroom kan worden gecreëerd.

Voertuiglocatie: Lokaliseer alle voertuigen met behulp van GPS-tracking op een real-time-kaart en schat precies in hoe lang het duurt voordat een specifiek voertuig bij de klant aankomt.
Alarmmanager: Laat u proactief op de hoogte stellen als zich opvallende gebeurtenissen voordoen, zoals overschrijding van de rijtijden of opvallende stilstandtijden.
Routedocumentatie: Het systeem registreert en archiveert automatisch alle routegegevens, zodat u op elk gewenst moment alle belangrijke rijgegevens kunt nagaan.
Nauwkeurige aankomsttijd: met DKV LIVE bent u vanaf nu in staat om betrouwbare beweringen te doen over de aankomsttijd, door uw klanten een gepersonaliseerde link te sturen.
Kilometertellergegevens op afstand laden: Bespaar tijd bij het uitlezen en opslaan van uw bestuurderskaartgegevens, want DKV LIVE verzendt deze gegevens automatisch en betrouwbaar voor u.
Tankadvies: Met DKV LIVE kunt u concrete aanbevelingen doen voor tankstations en kosten besparen, omdat u altijd een goed overzicht van tankstations en dieselprijzen heeft.

Alle functies in één oogopslag

DKV LIVE is gemakkelijk & overal online toegankelijk. De belangrijkste functies in beeld:

 • Voertuiglocatie
 • Alarmmanager
 • Routedocumentatie
 • Bepaling van de aankomsttijd
 • Tankadvies
 • Kilometertellergegevens op afstand laden

FAQs

We creëren transparantie voor onze klanten in de hele toeleveringsketen door middel van locatiegegevens, informatie over de tankinhoud, het verbruik en het tankgedrag in real time en gegevens van de digitale kilometerteller en rapportage- en alarmfuncties.

Op basis van informatie over de tankinhoud, het verbruik, de positie, de resterende rijtijd en de op het portaal weergegeven DKV-tankstations kunnen de tankstops geoptimaliseerd en proactief gestuurd worden. Bovendien kunnen afwijkingen tussen tankbeurt- en voertuiglocatie bijna in real time worden weergegeven. In de komende uitbreidingsfasen kan de gebruiker zich verheugen op veel meer functies. Chauffeurs en planners kunnen dan ook via de DKV LIVE app communiceren en navigeren.

De installatie van onze box is eenvoudig, snel en goedkoop – omschakeling is dus eenvoudig mogelijk. Wij adviseren u graag over de verschillende inbouwmogelijkheden in uw voertuig, die afhankelijk zijn van de betreffende technische uitrusting. Eenmaal geïnstalleerd verschaft onze box de benodigde informatie, die vervolgens via de cloud gedeeld en verwerkt kan worden.

De gegevens worden in Duitsland opgeslagen op servers van een dochteronderneming van de DKV Mobility Group.

×

Nu aanvragen om teruggebeld te worden
en 3 maanden kosteloos uitproberen!