WIJ VERBINDEN EUROPA

Met de DKV BOX EUROPE
probleemloos de grens over.

Sie möchten die DKV BOX EUROPE kennenlernen?

Europese afrekening van vrachtwagentol met slechts één OBU

Met de DKV BOX EUROPE bieden wij u de mogelijkheid om binnen de EU de vrachtwagentol af te rekenen.

Tolbedragen worden automatisch geregistreerd met slechts één apparaat. In uw klantaccount heeft u overzicht over alle transacties. De betaling gebeurt heel eenvoudig via uw DKV-factuur. Voor vrij doorreizen in Europa!

 • Gemakkelijk en zonder vertraging door Europa rijden
 • Eenvoudige installatie via plug-and-play
 • Overzichtelijke afrekening met de DKV-factuur
 • 24/7 support via onze hotline 00800 326 829 31
 • Voertuigonafhankelijk gebruik
 • Latere boeking van de benodigde diensten
 • DKV eReporting voor inzicht in facturen, transacties en passagelijsten

Wilt u kennis maken met de DKV BOX EUROPE of heeft u nog vragen?
Registreer u nu!

×

Overzicht en beschikbaarheid van de EETS-tolgebieden

Nu al inzetbaar: België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Portugal, Spanje, Bulgarije, Tolservice alleen in Hongarije, Italië, Liefkenshoektunnel (BE) en Warnow- en Herrentunnels (DE)

 

In voorbereiding: Noorwegen, Polen (volledig netwerk), Zwitserland, Slovenië, Tsjechië, Hongarije (alle toldiensten)

EETS Europa

DKV BOX EUROPE - Zo werkt het

In drie eenvoudige stappen zonder te stoppen door Europa met de DKV BOX EUROPE:

1. Eenvoudig te bestellen

 • Snelle en ongecompliceerde bestelling via DKV Euro Service
 • Individuele selectie van toldiensten per voertuig
 • Levering van vooraf geïndividualiseerde EETS-OBU‘s
2. Snel te installeren

 • Het zicht van de chauffeur mag tijdens het rijden niet worden beperkt
 • De gekozen positie mag zich niet in de buurt van bewegende delen (bijv. airbagafdekkingen) bevinden
 • De onboard unit moet van buitenaf goed zichtbaar zijn en niet door andere onderdelen worden bedekt

DKV Box Step2

3. En rijden maar!

 • Registratie van alle transactiegegevens in één overzichtelijke DKV-factuur
 • Weergave van alle tolgegevens in DKV eREPORTING
 • Sneller naar uw bestemming: non-stop door heel Europa

DKV Box Step3

Heeft u vragen? Wij beantwoorden ze graag.

De afrekening en coördinatie van de tolsystemen vormen vaak een grote uitdaging. Elk land heeft zijn eigen systemen, kosten en afrekenmogelijkheden. De introductie van EETS is bedoeld om deze uitdagingen het hoofd te bieden. EETS staat voor 'European Electronic Toll Service', met als doel om de tolafrekening bij het rijden door Europa voor verkeersdeelnemers gemakkelijker te maken, doordat hij slechts één apparaat en één contractpartner heeft.

Wij voor u
Als klant van DKV hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de tolafrekening, dat verzorgen wij voor u!

Op welke wegen tol wordt geheven verschilt van land tot land. Hier vindt u alle informatie over de tolsystemen van de afzonderlijke landen. Meer informatie over de tolsystemen

Of vrachtwagens of personenwagens aan tolheffing onderhevig zijn, is in elk land anders geregeld. Hier vindt u gedetailleerde informatie over elk land

Afhankelijk van het land wordt er betaald bij het passeren van een tolstation, met een tolsticker of met een onboard unit via een serviceprovider. DKV biedt u voor elk land de juiste oplossing, inclusief overzichtelijke afrekening. Neem contact met ons op en wij adviseren u over de meest geschikte oplossing.

Heel eenvoudig: vul het registratieformulier vrijblijvend in en wij nemen contact met u op.

Neem contact met ons op en wij sturen u een offerte op maat toe.

Plaats de box zo, dat uw zicht tijdens het rijden niet wordt beperkt. Zorg dat u het apparaat niet in de buurt van bewegende voertuigonderdelen monteert (bijv. airbag-afdekkingen). De OBU moet van buitenaf zichtbaar zijn en niet worden afgedekt door andere onderdelen (bijv. uitgeschakelde ruitenwissers); In het geval van gemetalliseerde voorruiten moet de installatie voor niet-gemetalliseerde delen plaatsvinden. Met 'plug-and-play' sluit u de kabel eenvoudig aan op de stroomvoorziening en kunt u op weg. Als alternatief kan de box bij een werkplaats permanent worden aangesloten op de stroomvoorziening van het voertuig.

De overdracht van tolgegevens vindt plaats via hybride draadloze technologieën (GNSS / DSRC / Bluetooth) voor tolheffing van voertuigen > 3,5 t toegelaten totaalgewicht. Bij een eerste bestelling worden de voertuiggegevens en geboekte toldiensten automatisch op de OBU opgeslagen. Toldiensten kunnen over-the-air (OTA) bij- en afgeboekt worden. Op het OBU-display kan het aantal assen handmatig worden ingesteld.

Als u de toets met de pijl omhoog 3 seconden lang ingedrukt houdt, verschijnt het OBU-menu op het OBU-display. U ziet dan in één oogopslag: geboekte toldienst, aantal assen, kenteken, emissieklasse, gewicht, stroomvoorziening en ontvangst.

Duitsland: DEbag

België: BEvia

Oostenrijk: ATasf

Frankrijk: FRtis

Spanje: ESvia

Portugal: PTvve

Italië: ITsit

Hongarije: HUgo

Tunnels: Warnow- en Herrentunnel: DEtun.

Tunnel Liefkenshoek: BEliT

Het is mogelijk dat sommige OBU-instellingen tijdens de rit door de chauffeur moeten worden gewijzigd. De chauffeur kan de volgende instellingen op de OBU wijzigen: taal, aantal assen, opleggers, huidig gewicht, kostenplaats.

De OBU geeft dit aan met een groen verlichte LED-ring voor alle geboekte toldiensten.

Groene LED: De OBU is klaar voor de tolbetaling. U kunt gaan rijden.

Gele LED: De OBU is niet gepersonaliseerd of de toldienst voor de huidige locatie waar het voertuig zich op dat moment bevindt is (nog) niet geboekt/geactiveerd of er is geen tolsysteem in dit gebied (bijv. Nederland) of de lokale toldienst is op de OBU niet beschikbaar.

Rode LED: Kritiek probleem. Ga niet rijden. Neem contact op met uw DKV-contactpersoon.

Uitzondering: De OBU geeft rood licht na 30 minuten zonder GPS-ontvangst. Als u zich bijvoorbeeld in een tunnel of garage bevindt, rij dan naar een plaats met GPS-ontvangst.

LED uit: Stand-by: De OBU is na 30 minuten van inactiviteit overgegaan in de stand-by-modus en wordt weer actief als er beweging wordt waargenomen of als de stroom wordt aangesloten.

Ja. Hiervoor moet de batterij die zich in de OBU bevindt, worden verwijderd. De OBU moet vast in het voertuig worden geïnstalleerd.

Hoe kan ik het aantal assen / gewicht wijzigen?

In het menupunt 'Assen oplegger/aanhangwagen' / 'Gewicht' kunt u de waarde wijzigen door op de rechter knop voor 'OK' te drukken. Verlaat het menu vervolgens door twee keer op de linker knop te drukken.

Als u het menu verlaat zonder op te slaan, wordt gedurende enkele seconden de melding 'Waarde niet gewijzigd' weergegeven en blijft de oude waarde behouden.

×