Tol in Duitsland

Dit moet u weten over de tol voor vrachtwagens in Duitsland

In Duitsland geldt voor alle bedrijfswagens vanaf 7,5 ton totaalgewicht een kilometerheffing voor gebruik van de autobahn, te betalen aan exploitant Toll Collect. De hoogte van de tol in Duitsland hangt af van:

Bovendien geldt buiten de autobahn nu ook een tolheffing op ca. 4,700 kilometer aan andere autowegen.

BELANGRIJK: Vanaf 1 juli 2018 wordt op alle rijkswegen tol geheven.

Europese afrekening van vrachtwagentol met slechts één OBU. Met de DKV BOX EUROPE bieden wij u de mogelijkheid om binnen de EU de vrachtwagentol af te rekenen.

Nu DKV BOX EUROPE bestellen

Op de website van exploitant Toll Collect vindt u een overzicht van tolwegen alsmede actuele toltarieven en nog meer informatie.

De Duitse tolkosten kunt u automatisch betalen per On-Board-Unit (OBU) van de exploitant Toll Collect via internet of met de DKV CARD aan het tolstation.

Afrekenmogelijkheden tol Duitsland

Terminal

Onze meermaals onderscheiden tank- en servicekaart kunt u direct gebruiken voor de betaling aan één van de circa 1.100 nieuwe moderne Toll Collect terminals in binnen- en buitenland.

Online

Ook als niet geregistreerde gebruiker kunt u de tol in Duitsland boeken op de Toll Collect website en de tolkosten betalen met uw DKV CARD.

App

Met de Toll Collect-APP kunt u de tol in Duitsland eenvoudig via tablet of smartphone boeken en gemakkelijk met uw DKV CARD betalen.

xc

De afrekening per afrekeningsperiode is transparant, praktisch en overzichtelijk. Het rekeningafschrift en de factuur van DKV komen overeen met het toloverzicht van Toll Collect.

Nu DKV CARD aanvragen

Profiteren van veel DKV voordelen

Maximale veiligheid bij gebruikmaking van tolsystemen

geen 'limietprobleem' dankzij een gegarandeerde kredietwaardigheid van DKV aan Toll Collect.

Optimale service

DKV Euro Service ondersteunt u bij de registratie van uw voertuigen.

Overzicht houden

Op het DKV serviceafschrift worden de bij DKV opgegeven voertuiggerelateerde kostenplaatsen gedocumenteerd. Het digitale serviceafschrift wordt via e-mail als ASCII- of CSV-bestand verzonden.

Wagenparkmanagement met DKV eREPORTING

Deze online-service verschaft alle relevante DKV kencijfers, overzichtelijke reports en individuele tolanalyses evenals een overzicht van alle transacties en ritten. Ook Toll Collect afzonderlijke ritbewijzen kunnen in CSV-formaat worden geëvalueerd.

Per direct kunt u als DKV-klant in de DKV COCKPIT, het beveiligde klantdomein op de DKV-website, tevens de DKV TOLL MANAGER voor de bestelling van tolproducten gebruiken. Informatie over de toegang tot DKV COCKPIT vindt u op de pagina ‘Klantaccount ’.