Tol voor vrachtwagens in Frankrijk

Dit moet u weten over de tol voor vrachtwagens in Frankrijk

De afkorting TIS PL „Télépéage Inter-Sociétés Poids Lourds“ staat voor het Franse teletol-systeem voor vrachtwagens van de categorieën 3 en 4. Ongeveer
9.000 km van de Franse autowegen (PDF) en sommige bruggen en tunnels zijn voor alle voertuigen vanaf 3,5 t tolplichtig.

Per direct kunt u als DKV-klant in de DKV COCKPIT, het beveiligde klantdomein op de DKV-website, tevens de DKV TOLL MANAGER voor de bestelling van tolproducten gebruiken. Informatie over de toegang tot DKV COCKPIT vindt u op de pagina ‘Klantaccount ’.

Europese afrekening van vrachtwagentol met slechts één OBU. Met de DKV BOX EUROPE bieden wij u de mogelijkheid om binnen de EU de vrachtwagentol af te rekenen.

Nu DKV BOX EUROPE bestellen

Voertuigcategorieën

Er zijn 3 criteria om de voertuigcategorie te bepalen op de Franse tolplichtige autowegen:

Informatie over de voertuigcategorie, over TIS PL reclamaties en nog veel meer informatie over TIS PL vindt u bij de tips over het gebruik van TIS PL .

Meer lezen over de Liber-t BOX

Vanaf 01/01/2021 stopt DKV de acceptatie van de DKV CARD voor Franse tolwegen op de snelweg. U heeft echter de mogelijkheid om uw tol gemakkelijk te betalen met de DKV BOX. De tol (PDF) in Frankrijk.

De meeste Franse tolexploitanten bieden een extra TIS PL-korting (PDF) ter hoogte van maximaal 13% voor het gebruik van de DKV BOX.

U kunt alleen met de DKV Card betalen bij de bruggen “Pont de Normandie” en “Pont de Tancarville”

De DKV BOX wordt bovendien geaccepteerd door de tolsystemen VIA T in Spanje en VIA VERDE/SCUT in Portugal, en ook in de Liefkenshoektunnel tussen Antwerpen en Rotterdam en in de Warnowtunnel en de Herrentunnel in Duitsland, en ook op bepaalde parkeerplaatsen .

Met behulp van het interactieve Franse autowegennet kan het volgende tolkantoor worden gevonden. U krijgt aanvullende verkeersinformatie in real-time.

Vorteile für DKV Kunden

Voordelen voor DKV klanten: