Tol voor vrachtwagens in Hongarije (HU-GO)

Dit moet u weten over de tol voor vrachtwagens in Hongarije (HU-GO)

In Hongarije heeft u de keuze:
voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5t kunt u een trajectticket (Relational Ticket) of een onboard unit (OBU) met een tegoed gebruiken. Bij de trajectticket dient u voor aanvang van de rit aan te geven waar u heen gaat.

De te betalen tol geldt alleen voor deze route.Met de onboard unit kunt u daarentegen flexibel rijden: u kunt reageren op verkeersopstoppingen en uw route op elk gewenst moment wijzigen of anders plannen.

Bestel uw onboard unit heel eenvoudig rechtstreeks online. Daarnaast kunt u uw OBU stationair kopen op een van de vele POS met DKV CARD-acceptatie.

Het tolwegennet (PDF) omvat snelwegen, autowegen en nationale wegen.Voor voertuigen tot 3,5t of bussen dient u een vignet aan te schaffen.

Afrekeningsmogelijkheden

Pre-pay tol Hongarije

De aankoop en het opladen van de Prepay-OBU, die door verschillende producenten wordt aangeboden, kan met de DKV CARD plaatsvinden bij de afgiftepunten.

Nu DKV CARD aanvragen

Afrekenen van de tol met een OBU

Om een OBU te kunnen gebruiken is eerst een registratie op de HU-GO website vereist. Pas na registratie van de Prepay-OBU in het HU-GO klantenportaal kan de OBU worden gebruikt:

1. Aanmelding op de HU-GO website
2. HU-GO account aanmaken
3. Bij het POS (Point of Sale) de OBU aankopen en opladen

De verkoop en het opladen van het prepay tegoed worden aangeboden bij meer dan 500 stations van OMV, MOL en Eni. (PDF)

Afrekening van de tol met "Relational Ticket"

Naast de OBU kan ook het "Relational Ticket" – een van het traject afhankelijk elektronisch tolsysteem – worden ingezet.
De volgende informatie moet worden ingevoerd:

De bindende boeking gebeurt inclusief uitdraai en betaling aan de POS-kassa. Een ticket kan 30 dagen van tevoren worden geboekt en is vanaf startdatum 48 uur geldig.

Plaatsen waar het ticket kan worden betaald met DKV CARD acceptatie (PDF)