Tol voor vrachtwagens Letland

Wat u moet weten over de tolheffing voor vrachtwagens in de Baltische Staten

Klanten van DKV kunnen de tol voor vrachtwagens ook in andere landen van Europa heel gemakkelijk afrekenen met de DKV BOX of DKV Card.

Uw voordelen als DKV klant voor de Baltische landen (Letland, Litouwen, Estland)

  • Gelijktijdig alle drie Baltische vignetten aankopen via één portaal
  • De servicekosten bedragen slechts 0,85 €
  • Geen vooruitbetaling vereist

Bestel hier alle drie de Baltische vignetten

Maut Baltikum

Litouwen

In Litouwen wordt voor het gebruik van de wegen A1 tot A18 tol geheven. Tolplichtig zijn alle vrachtwagens vanaf 3,5 t en bussen vanaf 8 plaatsen.
De vignetten kunnen aan grensovergangen en bij Statoil en Lukoil tankstations met de DKV CARD worden aangekocht. U kunt kiezen uit dag-, week-, maand- of jaarvignetten.

Voor ritten in de Baltische landen kunnen DKV klanten alle drie Baltische vignetten aankopen via het portaal A-Toll.

Meer informatie over de tol in Litouwen vindt u hier
Letland

Letland heft een tol op autowegen voor alle voertuigen met een toelaatbaar totaalgewicht vanaf 3 t. De tolgelden worden geheven op ongeveer 3.500 km weg.
De op tijd gebaseerde tol kan worden betaald middels dag-, week-, maand- of jaarvignetten .

De tolgelden zijn afhankelijk van de emissieklasse, en vanaf 12 t bovendien ook van het aantal assen. Het vignet kan met de DKV CARD bij tankstations van diverse oliemaatschappijen en bij Grensstations (PDF) in Letland worden aangekocht.

Mocht u ritten in alle Baltische landen ondernemen, dan kunt u alle drie vignetten gelijktijdig aankopen via het webportaal A-Toll.

Estland

In Estland moeten alle vrachtwagens met een toegestaan totaalgewicht vanaf 3,5 ton verplicht over een vignet beschikken om gebruik te kunnen maken van alle openbare wegen.

De bussen zijn vrijgesteld van de vignetverplichting. De op tijd gebaseerde vergoeding kan in de vorm van een dag-, week-, maand-, kwartaal- of jaarvignet voldaan worden.

Alle drie Baltische vignetten kunnen worden aangekocht via onze partner A-Toll.

Meer informatie over de tol in Estland vindt u hier