Tol in Polen

Dit moet u weten over de tol voor vrachtwagens in Polen

In Polen geldt een trajectgerelateerde elektronische tol voor alle voertuigen (bussen, vrachtwagens en personenwagens). Een volledig elektronische afschrijving van de
tol in Polen wordt met de viaBOX (On-Board-Unit/OBU) gegarandeerd en afgerekend via DKV Euro Service. De viaBOX geldt voor voertuigen > 3,5 t en voor bussen, die onafhankelijk van het totaalgewicht meer dan negen zitplaatsen bezitten (inclusief chauffeur).

DKV maakt de afrekening van de tol in Polen mogelijk op alle trajecten, dus ook op trajecten waarbij volledig elektronische tolregistratie momenteel nog niet mogelijk is (betaling gebeurt via de DKV CARD):

Er moet wel rekening worden gehouden met de verschillende tolkosten , die gelden voor de A1, A2, A4 en ook voor het viaTOLL-net.

Voor personenauto´s (voertuigen van minder dan 3,5 ton) wordt het vignet nog gebruikt. DKV klanten kunnen dit met hun DKV CARD betalen.

Het gebruik van een OBU is voor personenauto´s optioneel, maar enkel de ViaBOX (voor voertuigen van meer dan 3,5 ton) kan via DKV afgerekend en aangekocht worden.

Afrekenmogelijkheden

U kunt kiezen uit twee aantrekkelijke mogelijkheden

1. Prepay procedure

De tol wordt bij het doorrijden van tolstations volledig elektronisch via de viaBox afgeboekt, waar eerder op een van de viaBOX distribution points, contact points of distribution points in de buurt van de grens bij overlegging van de DKV CARD gekocht en van een tegoed kunnen worden voorzien.

2. Postpay procedure

Het volledig elektronische tolnetwerk registreert de daadwerkelijk gereden kilometers. De toltarieven worden naderhand via de viaBOX eenvoudig en comfortabel afgerekend – zonder voortdurend op te hoeven laden. Deze procedure is bijzonder geschikt voor veelrijders.

Nu DKV CARD aanvragen
LKW Maut Polen

De voordelen met de DKV Euro Service

Na een succesvolle registratie voor de Poolse tolheffing kunt u bij DKV meteen van meerdere voordelen profiteren:

Nu registreren voor tol in Polen

Per direct kunt u als DKV-klant in de DKV COCKPIT, het beveiligde klantdomein op de DKV-website, tevens de DKV TOLL MANAGER voor de bestelling van tolproducten gebruiken. Informatie over de toegang tot DKV COCKPIT vindt u op de pagina ‘Klantaccount ’.