Tol vrachtwagens in Slowakije

Dit moet u weten over de tol voor vrachtwagens in Slowakije

In Slowakije geldt een tolheffing voor vrachtwagens en bussen > 3,5 t op in totaal 2.600 km snelwegen, autowegen en belangrijke wegen. Dit tolsysteem genaamd
MYTO werkt op basis van een unieke combinatie van satellietgestuurde GPS en microgolftechnologie. Die toltarieven worden volledig elektronisch via een onboard unit (OBU) afgeboekt (tolexploitant: SkyToll).

Per direct kunt u als DKV-klant in de DKV COCKPIT, het beveiligde klantdomein op de DKV-website, tevens de DKV TOLL MANAGER voor de bestelling van tolproducten gebruiken. Informatie over de toegang tot DKV COCKPIT vindt u op de pagina ‘Klantaccount ’.

Afrekenmogelijkheid: Prepay of postpay procedure

De afrekenmogelijkheid 'Transit Ticketing', die speciaal voor transitoverkeer bestemd was, is verlopen. De betaling van de toltarieven in Slowakije is door middel van een OBU van Skytoll aan de hand van zowel de pre- als postpay procedure mogelijk.

Klanten die tot nu toe uitsluitend de Ticketing benut hebben om de tol te betalen, dienen zich nu voor ofwel de pre- ofwel de postpay procedure voor de tol Slowakije te registreren.

Nu registreren voor tol in Slowakije

De onboard unit kan tegen een borgsom van ca. 50 € worden verkregen. Deze borgsom wordt teruggestort als de OBU in goede staat wordt geretourneerd. De borg kan niet met de DKV CARD worden voldaan.

De Slowaakse toltarieven zijn gemiddeld 14 cent/km (excl. btw) en hangen af van de emissieklasse en het aantal assen. De toltarieven worden samengesteld op basis van voertuigcategorie en type tolweg.

LKW Maut Slowakei

Voordelen van de DKV CARD en OBU

Nu DKV CARD aanvragen