Dit moet u weten over de tol in Slovenië

Dit moet u weten over de tol in Slovenië

In Slovenië is het gebruik van autowegen, snelwegen en de Karawankentunnel tolplichtig. Bij voertuigen met een toelaatbaar totaalgewicht van meer dan 3,5 t (vrachtwagens en bussen) moet een kilometerheffing worden betaald. Hiervoor moet een voertuig eerst worden geregistreerd en met een voertuiggebonden DarsGo tolbox (postpay of prepay) zijn uitgerust.

Registratie via DKV

Bestel de DarsGo Box bij DKV en haal deze vervolgens af bij een willekeurig DarsGo Servicestation of tankstation (MOL, OMV, Petrol) in de buurt van de grens. Het werkt als volgt:

Bij het ophalen van de Box in het service- of tankstation dient u ter legitimatie uw kentekenbewijs (kopie) en uw DKV CARD te tonen.

Registratie bij een servicestation met DKV CARD

Een registratie op locatie is eveneens mogelijk met uw DKV CARD:

Wanneer u nog geen DKV CARD bezit, dan heeft u bijkomend deDKV CARD nodig.

De On-Board-Unit is gratis (geen huur- of servicekosten) en er wordt geen waarborg gevraagd. Er ontstaan echter wel behandelingskosten van 10 euro.

Voertuigen met een toelaatbaar totaalgewicht van ≤ 3,5 t zijn in Slovenië verplicht om een vignet te dragen (week-, maand-, jaarvignet). Vignetten kunnen eveneens bij de DarsGo servicestation en tankstations met de DKV CARD worden aangekocht.

Mocht u uw DKV contact niet bij de hand hebben, dan vindt u de contactgegevens bij het voor uw land verantwoordelijke DKV filiaal .