Tol in Tsjechië

Nieuw tolsysteem in de Tsjechische Republiek

Vanaf 1 december 2019 wordt in Tsjechië een nieuw tolsysteem in gebruik genomen. Het tolsysteem van wordt door het gelijknamige Tsjechische bedrijf samen met het Slowaakse bedrijf SkyToll beheerd. Er zal worden gefactureerd via de pre- of post-pay-methode.

Registreer u nu hier voor de nieuwe tol in Tsjechië en bestel uw On Board Units.

Registreer u nu hier

LKW Maut Tschechien

Opgelet!

Alle voertuigen van meer dan 3,5 ton moeten binnen een periode van slechts twee maanden, van 1 oktober tot en met 30 november, opnieuw geregistreerd en met telematicaboxen uitgerust worden. Alleen dan kan de tol in rekening worden gebracht.

Nadere informatie over de retournering van de box

Registratie vanaf 2 september 2019

Wilt u profiteren van alle voordelen van DKV? Neem dan contact met ons op! Als DKV-klant bent u van alle gemakken voorzien, omdat wij al uw papierwerk voor u verzorgen. Al vanaf 02-09 kunt u alle voertuigen bij ons vooraf registreren.

Tol-trajecttarieven (PDF)

Onderstaande gewichtsklassen vormen hiervoor de basis:

Het Tsjechische tolsysteem MYTO CZ geldt voor voertuigen en bussen > 3,5 t toegelaten totaalgewicht. Bij dit trajectafhankelijke tolsysteem worden de toltarieven volledig elektronisch via de zogenaamde Premid-Box (On-Board-Unit/OBU) afgeboekt en rechtstreeks via DKV afgerekend – ofwel in prepay of in postpay procedure.

Nu registreren voor tol in Tsjechië

De Premid-Box is gratis verkrijgbaar tegen betaling van een borg ter hoogte van omgerekend 54 euro per OBU aan de tolexploitant in Tsjechië.

De afschrijving van deze borg wordt op uw eerstvolgende DKV factuur vermeld en wordt teruggestort als de OBU in goede staat wordt geretourneerd.

De tolkosten voor Tsjechië bedragen momenteel circa 14 cent/km afhankelijk van de emissieklasse en het aantal assen. De tolkosten worden berekend op basis van de assencategorie en de euronorm.

Afrekenmogelijkheden

Prepay procedure

De tol wordt bij het doorrijden van tolstations volledig elektronisch via de Premid-Box afgeboekt, waar eerder op een van de Premid-Box-verkooppunten een bepaald tegoed werd gezet.

Postpay procedure

Het volledig elektronische tolnetwerk registreert de daadwerkelijk gereden kilometers. De toltarieven worden naderhand via de Premid-Box eenvoudig en zorgeloos
afgerekend – zonder voortdurend opladen. Deze procedure is bijzonder geschikt voor veelrijders.

Nu registreren voor tol in Tsjechië
Registrierung Maut Tschechien

DKV voordelen


Per direct kunt u als DKV-klant in de DKV COCKPIT, het beveiligde klantdomein op de DKV-website, tevens de DKV TOLL MANAGER voor de bestelling van tolproducten gebruiken. Informatie over de toegang tot DKV COCKPIT vindt u op de pagina ‘Klantaccount ’.