DKV Euro Service: persberichten & nieuws

DKV Euro Service: persberichten & nieuws

28.05.2021 terug persbericht

DKV Mobility samen met transportplatform Trans.eu

Mobility service provider DKV maakt transportplatform gratis toegankelijk via digitale assistent DKV LIVE / doel: vermindering van leegritten en CO2

Service provider DKV Mobility en digitaal logistiek plaform voor wegtransport Trans.eu zijn een nauwe samenwerking aangegaan. Via DKV LIVE, de digitale vloot- en tankassistent van DKV, heeft de klant nu gratis toegang tot het Trans.eu platform. Voor het takenpakket betekent dit een veel nauwer samenvallen van fleet- en transportmanagement binnen de digitale dienstverlening. Door de combinatie van beide oplossingen kunnen planners hun voertuigen nu nog beter en efficiënter inzetten. Klanten van DKV hebben hierbij het voordeel van Load Matching, een geïntegreerde functie van Trans.eu. Daarmee vinden ze vrachtaanbod op basis van de real-time posities van hun trucks en kunnen ze leegritten voorkomen en routes en bevrachting optimaal plannen. Nog een positief bijeffect: Dankzij het positie-gebaseerd vrachtaanbod reduceren gebruikers van DKV LIVE hun CO2 uitstoot en beschermen ze het milieu. Hiervoor hebben ze de beschikking over het ladingsaanbod van circa 40.000 Trans.eu gebruikers door heel Europa. En behalve deze DKV oplossing ook nog eens toegang tot het vrachtaanbod van geverifieerde Oost-Europese verladers.

Prijsprognoses voor makkelijker onderhandelen

Voor aangaan van transportovereenkomsten op basis van vrachtaanbod wordt de gebruiker van het DKV platform rechtstreeks doorgelinkt naar vrachtportaal Trans.eu, waar alle functies toegankelijk zijn. Zoals een prijsprognose-algoritme dat snel overzicht verschaft van prijzen die voor bepaalde vervoerders op de open vrachtmarkt haalbaar zijn. Met platform Trans.eu en de geïntegreerde ‘messenger’ met automatische vertaalfunctie wordt onderhandelen over vrachtaanbod een stuk makkelijker. De gebruiker ziet allereerst de gegevens over de aangeboden lading, waarna hij contact op kan nemen met de betreffende verlader. Als de gunning vervolgens binnen is, zijn alleen nog de standaard gebruiks- en bemiddelingskosten van het platform verschuldigd. “Eén prijs voor twee digitale platforms – DKV gebruikers krijgen zonder abonnement rechtstreeks toegang tot onze vrachtpool en betalen alleen transactiekosten. Snel en simpel toch,“ benadrukt Bogdan Kosturek, Vice President Technology and Product Development bij Trans.eu. “Door de versmelting van beide portalen kunnen onze klanten hun wagens nu nog duurzamer inzetten. Immers, het is nu nog makkelijker om lading te vinden die zich dicht in de buurt van de wagen aandient. Ook een hele milieuwinst trouwens,“ vult Manuel von Mohrenschildt, Director Partner & Solution Sales bij DKV aan.