DKV Euro Service: persberichten & nieuws

DKV Euro Service: persberichten & nieuws

28.05.2021 terug persbericht

Alternatieve brandstof: samenwerking DKV en Gasum

Mobility service provider DKV breidt servicenetwerk LNG en CNG in Finland en Zweden uit

Vanaf nu hebben DKV klanten ook toegang tot het netwerk van Gasum in Finland en Zweden. Gasum en DKV hebben een overeenkomst getekend over uitbreiding van het DKV servicenetwerk met 25 LNG- en 34 CNG-stations. Hiermee groeit het totale Europese netwerk van DKV uit tot 168 LNG-stations en 1.788 CNG-stations. Het servicenetwerk van Gasum omvat circa 100 gasstations – inclusief LNG-stations voor zwaar transport – in Finland, Zweden en Noorwegen. Inmiddels rijden er al duizenden LNG-trucks op de Europese wegen; een aantal dat naar verwachting voortdurend zal toenemen.

“Het doet ons genoegen dat we een belangrijke speler in Midden-Europa nog meer flexibiliteit en opties kunnen bieden door het accepteren van DKV Cards bij onze stations. Dit hoort bij de ontwikkelingen op gebied van gasvoertuigen en helpt ons in onze doelstelling een link te leggen tussen de markten van Noord- en Midden-Europa en een emissiearme logistiek te faciliteren voor internationale spelers in Noord-Europa,“ zegt Juho Kurra, Business Development Manager Traffic bii Gasum.

Marco van Kalleveen, CEO van DKV Mobility, voegt toe: “Wij zijn blij om voor GASUM in Finland en Zweden de eerste merkonafhankelijke card provider te mogen zijn. Dit past precies bij het doel van onze onderneming om ‘Lead in Green‘ te zijn.“

In februari 2020 had DKV Mobility al aangekondigd om ten aanzien van zijn eigen bedrijfsvoering uiterlijk 2023 klimaatpositief te zijn en zijn klanten vervolgens meer en meer duurzame mobiliteitsoplossingen aan te reiken met als doel 30 procent reductie van de koolstofintensiteit van hun wagenpark in 2030. De locaties van de Gasum-stations vindt u op de websites van DKV en Gasum en in de DKV app.