DKV Euro Service: persberichten & nieuws

DKV Euro Service: persberichten & nieuws

08.06.2021 terug persbericht

DKV LIVE baant de weg naar digitaal wagenparkbeheer bij General Logistics Group

Internationaal transportbedrijf uit Antwerpen kiest resoluut voor DKV

Nog niet zo lang geleden lanceerde mobility service provider DKV onder de naam DKV LIVE een doorontwikkeld telematicasysteem met vele extra functies. Het Antwerpse General Logistics Group was er als de kippen bij om deze nieuwe service te gebruiken. Het grote internationale transportbedrijf bestelde meteen 100 units en is zeer tevreden over de toegevoegde waarde ervan. General Logistics Group gebruikt de units onder andere om klanten met regelmaat een accurate update te bezorgen van hun zendingen, waaronder de juiste coördinaten.

Cansu Topal, CEO bij General Logistics, legt uit waarom ze zo snel de keuze hebben gemaakt: “We werken al jaren samen met DKV voor de tankkaarten en de tolboxen en zijn altijd super tevreden geweest over de kwaliteit van hun producten en diensten. Daarnaast worden we ook fantastisch begeleid door Michel Kerremans, ons aanspreekpunt bij DKV, wat ons een zeer goed gevoel geeft. Ik vind het bijzonder efficiënt om bij DKV terecht te kunnen voor de volledige administratieve ontzorging zodat wij ons kunnen focussen op onze core business. Dankzij DKV kunnen we nu perfect elke vrachtwagen in ons wagenpark digitaal vanuit ons kantoor begeleiden. Bovendien hebben we ook de mogelijkheid om tachodata vanop afstand te downloaden. Zo besparen we tijd bij het lezen en opslaan van data van chauffeurskaarten omdat de chauffeurs- en voertuigdata automatisch door DKV LIVE worden doorgestuurd.”

Live tracking

Met ‘Track&Trace’, waarmee de hele toeleveringsketen in real time voor de gebruiker inzichtelijk is, wordt alle belangrijke informatie in een oogopslag en in real time geleverd waardoor vertragingen en vermijdbare files tot het verleden behoren. Verder biedt DKV LIVE efficiënte routeplanning die gebruik maakt van de hoogwaardige wegenkaarten van Here. Wanneer het gaat om het vinden van het dichtstbijzijnde station langs een geplande route kan ook het brandstofniveau van de truck worden meegenomen. Voor dit alles hoeft alleen maar een box ter grootte van een pakje zakdoeken op het voertuig worden aangesloten. De box levert de benodigde informatie en stuurt deze door voor verwerking in de cloud waarbij alle data in real time in het DKV LIVE portaal kunnen worden afgelezen.

Michel Kerremans, account manager bij DKV: “Met DKV LIVE hebben klanten nu een portaal ter beschikking met daarin voortdurend nieuwe functies, een onovertroffen prijs en eindeloze mogelijkheden. Hieronder valt bijvoorbeeld real-time tracking van leveringen en wagenparken. Producten als deze kunnen de transparantie in het wegvervoer aanmerkelijk verhogen, en daarmee effectief kosten en CO2-emissies terugdringen. DKV LIVE bundelt nu ook het aanbod van verschillende vrachtplatforms onder de noemer "Freight". Onze klanten kunnen nu de Freight module gebruiken om alle beschikbare transportopdrachten te bekijken en te boeken, afhankelijk van de locatie van de voertuigen. Op die manier kunnen lege ritten aanzienlijk worden verminderd en kan de efficiëntie binnen het wagenpark aanzienlijk worden verhoogd.”