DKV Euro Service: persberichten & nieuws

DKV Euro Service: persberichten & nieuws

19.07.2017 terug persbericht

Samenwerking DKV Group en Ubitricity op gebied van electromobiliteit

Intelligente oplaadkabel geeft zowel thuis als op het werk correcte afrekening

Voor dienstwagenparken geldt dat tanktransacties voor conventionele verbrandingsmotoren, maar ook opladen van electro- en hybridevoertuigen correct moeten worden geregistreerd en in rekening gebracht. Om dit niet alleen bij openbare oplaadpunten, maar ook thuis en op de werkplek mogelijk te kunnen maken, gaat DKV MOBILITY SERVICES Group met zijn marktmaatschappijen DKV en NOVOFLEET samenwerken met de experts van Ubitricity op gebied van infrastructuur voor opladen en afrekenen.

Hierbij baseert mobility provider DKV zich onder andere op de intelligente oplaadkabel van Ubitricity, die voorzien is van een ingebouwde mobiele stroomteller. Deze volledig geijkte teller registreert alle oplaadacties, waarna de transactiedata via het mobiele net naar een afrekensysteem worden toegestuurd. Vervolgens worden alle oplaadacties maandelijks in een overzichtelijke rekening samengevat en gefactureerd. “De intelligente oplaadkabel van Ubitricity vormt een perfecte aanvulling op onze hybride DKV CARD +CHARGE en de NOVOFLEET Card +CHARGE,” zegt Sven Mehringer, director Fuel / Vehicle Services bij DKV.

“Nu al heeft de klant met onze kaartproducten toegang tot circa 5.500 merkonafhankelijke openbare oplaadpunten in Duitsland. De samenwerking van DKV en NOVOFLEET met Ubitricity biedt hem ook de mogelijkheid om straks thuis en op de werkplek zijn oplaadacties geijkt en correct te laten registreren en afrekenen.”

Ubitricity beschikt over een uitgebreide productportefeuille voor het aanbrengen van de benodigde infrastructuur op de betreffende punten zodat oplaadacties op de werkplek exact aan het betreffende voertuig kunnen worden toegeschreven. Verder wordt opladen thuis door meer en meer Duitse netregio’s na afsluiten van een overeenkomst afgerekend via ‘clearing’, een energie-efficiënte methode waarbij het oplaadbedrag wordt afgeschreven van de stroomrekening van de eigenaar van de dienstauto.