DKV Euro Service: persberichten & nieuws

DKV Euro Service: persberichten & nieuws

01.05.2018 terug persbericht

Tolafrekening in heel Europa: DKV BOX EUROPE vanaf mei te bestellen

Gemakkelijk online bestellen en registreren / Plug and play oplossing inbouw in werkplaats niet nodig / Over-the-air landenconfiguratie / Handmatig aanpassen van het aantal assen / Hybride radiografische technologie

De DKV BOX EUROPE, waarmee in de toekomst alle toltarieven in Europa kunnen worden afgerekend, kan vanaf mei 2018 besteld worden. Het bestelproces vindt online plaats en is in samenwerking met DKV-klanten ontwikkeld. De DKV BOX EUROPE is gebaseerd op een EETS-conforme onboard unit van het merk Siemens. Deze is uitgerust met hybride radiografische technologie; d.w.z. dat hij zowel DSRC-, als GNSS-gebaseerde tol kan registreren en afrekenen. In de zomer van 2018 zal de DKV BOX EUROPE aan de productiviteitstest worden onderworpen, waardoor de eerste DKV-klanten de onboard unit al zullen inzetten. DKV Euro Service zal de eerste, volledig inzetbare boxen naar verwachting in september aan klanten leveren.

Comfortabele online registratie en bestelling

„Wij stellen ons ten doel om vanaf het vierde kwartaal van 2018 de inmiddels in voertuigen ingebouwde onboard units successievelijk te vervangen, omdat de gebruiker met de DKV BOX EUROPE op middellange termijn alleen nog maar een onboard unit voor heel Europa nodig heeft“, aldus Jürgen Steinmeyer, Director of Toll bij DKV Euro Service. „Om tolgelden in aanvullende landen te kunnen afrekenen, hoeft de DKV BOX EUROPE niet nog eens te worden vervangen.“ DKV-klanten kunnen zich online eenvoudig voor andere tolheffingen registreren en deze op de onboard unit via een zogenaamde over-the-air configuratie laten toevoegen. Ongeacht de plaats waar het voertuig zich op dat moment in Europa bevindt.

Toevoeging van tollanden zonder boxvervanging

Met de Belgische tol kan naar verwachting vanaf het vierde kwartaal de eerste tol via de DKV BOX EUROPE geregistreerd en afgerekend worden. Duitse tol wordt naar verwachting begin 2019 toegevoegd. In het voorjaar van 2019 volgen de zogenaamde DSRC-landen (Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal). Kort daarop zal ook Italië aan dit rijtje worden toegevoegd. Ook de afrekening voor de tolbruggen Öresund en Storebaelt in Scandinavië zal met de DKV BOX EUROPE binnen afzienbare tijd mogelijk zijn.

„Indien nodig kunnen deze en andere tolgelden ook al eerder worden afgerekend“, zegt Jürgen Steinmeyer. „De planningszekerheid van onze klanten staat voor ons echter bovenaan, waardoor wij uitsluitend prognoses willen afgeven, die wij realistisch achten. Momenteel werken landen als Polen, Slovenië en Hongarije nog aan hun EETS-verordeningen, dit is de reden dat deze landen nog niet met een EETS-box afgedekt zijn. Hierover zijn wij in contact en wij voeren spoedig certificeringsgesprekken.“