DKV Euro Service: persberichten & nieuws

DKV Euro Service: persberichten & nieuws

12.03.2019 terug persbericht

DKV benoemt Marco van Kalleveen tot Chief Executive Officer

DKV MOBILITY SERVICES Group ("DKV”), een van de meest toonaangevende serviceproviders op gebied van wegvervoer en logistiek, heeft Marco van Kalleveen (50) tot Chief Executive Officer benoemd, per 1 april 2019.

Van Kalleveen vervangt dhr. Alexander Hufnagl, die zal aftreden van de raad van bestuur op 1 april 2019 na 15 jaar aan het roer gestaan te hebben. Het was zijn eigen keuze om af te treden, na wederzijds goedvinden van de aandeelhouders en met grote dankbaarheid voor de prestaties van Alexander Hufnagl. Hij heeft een beslissende rol gespeeld bij de ontwikkeling van DKV tot een van de toonaangevende dienstverleners in zijn sector in Europa.

Als nieuwe CEO van DKV zal Van Kalleveen in het bijzonder verantwoordelijk zijn voor marktontwikkeling en strategie. Samen met de andere leden van de raad van bestuur zal hij werken aan de ontwikkeling van DKV in het kader van zijn succesvolle groeistrategie. Bijzondere nadruk zal liggen op de verdere digitalisering van het bedrijfsmodel en de uitbreiding van de dienstenportfolio.

Van Kalleveen heeft uitgebreide internationale managementervaring en bewezen expertise in de mobiliteits en logistieke sector. Recentelijk was Marco van Kalleveen Chief Operating Officer en lid van de Board of LeasePlan, een van 's werelds meest toonaangevende autoleasebedrijven. Voordien was hij bestuurslid van TNT Express, de (voorheen) wereldwijde koeriers- en expressprovider. Hij begon zijn carrière als management consultant bij McKinsey & Company, waar hij in 2004 partner werd. Marco van Kalleveen studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft een MBA van Harvard Business School. Hij is getrouwd en heeft één dochter.