DKV Euro Service: persberichten & nieuws

DKV Euro Service: persberichten & nieuws

29.07.2020 terug persbericht

DKV stippelt duurzaamheidskoers uit

Rapport Duurzaam Ondernemen 2019 gepubliceerd / Ontwikkeling Europa’s grootste productnetwerk voor elektrische en hybride voertuigen / Sterke focus op alternatieve brandstoffen en digitalisering / Marc Erkens benoemd tot Hoofd Duurzaamheid & Nieuwe Mobiliteit

Toonaangevend service provider DKV Mobility heeft onlangs zijn duurzaamheidsrapport gepubliceerd dat vanaf de website van de organisatie kan worden gedownload. Het rapport omvat de bedrijfsactiviteiten op gebied van markt, milieu, medewerkers en maatschappij, en is voor het eerst gebaseerd op de internationaal erkende GRI-norm. Mobility service provider DKV stippelt daarin tevens zijn koers uit richting duurzaamheid in termen van strategie en personeel.

Ontwikkeling van Europa’s grootste netwerk van oplaadstations

Sinds de geboorte van Charge4Europe – joint-venture van Innogy en DKV – is DKV Mobility consequent doorgegaan op het ingeslagen pad richting de ontwikkeling van Europa's grootste netwerk van aanschafpunten voor elektrische en hybride voertuigen. Momenteel omvat het toeleveringsnet voor elektrische voertuigen al zo’n 80.000 laadstations; een aantal dat eind 2020 naar verwachting tot ruim 120.000 zal zijn uitgegroeid. Behalve openbare laadpunten biedt mobility service provider DKV producten en diensten voor opladen thuis (@home) en op de werkplek (@work).

Sterke focus op alternatieve brandstoffen en digitalisering

Ieder jaar weet DKV 5.000 nieuwe tankstations aan zich te binden, waarbij de focus ligt op zogenaamde multi-energy stations die behalve conventionele brandstof ook alternatieve varianten als vloeibaar aardgas (LNG) aanbieden. Verder richt DKV zich nadrukkelijk op digitalisering. In het kader hiervan heeft het bedrijf in juni 2020 DKV LIVE op de markt gebracht; een uitontwikkeld telematicasystem met een krachtig digitaal platform. Dit is speciaal ontworpen om vervoerders te helpen hun CO2-uitstoot te verlagen door energie-efficiënter te rijden, zuiniger en slimmer te tanken en met service als Track&Trace en Estimated Time of Arrival (ETA) meer transparantie in de toeleveringsketen te bieden.

Marc Erkens benoemd tot Hoofd Duurzaamheid & New Mobility

DKV is vastbesloten de duurzaamheid binnen de organisatie te bevorderen en uit te breiden. Per 1 september 2020 is Marc Erkens benoemd tot Hoofd Duurzaamheid & New Mobility. Samen met de Raad van Bestuur gaat hij de duurzaamheid zowel intern als extern nog verder op de kaart zetten en het "Lead in Green" voornemen van DKV kracht bijzetten: toonaangevend provider van duurzame producten binnen de sector te zijn.