DKV Euro Service: persberichten & nieuws

DKV Euro Service: persberichten & nieuws

05.11.2020 terug persbericht

Sterkere positie alternatieve brandstof dankzij toetreding DKV tot eFuel Alliance

Zojuist is mobility service provider DKV Mobility toegetreden tot eFuel Alliance; een initiatief dat zich inzet voor bevordering en uitbreiding van de mondiale productie van synthetische brandstof en breed gebruik ervan op velerlei gebied. Doel is het bereiken van politieke acceptatie en erkenning door overheden van eFuels als wezenlijke bijdrage tot duurzame klimaatbescherming.

In tegenstelling tot gangbare brandstof is eFuel klimaatneutraal en zonder extra CO2-uitstoot. Omdat synthetische brandstof nu al compatibel is met de specificaties van de huidige verbrandingsmotoren, kan de bestaande infrastructuur voor transport, bedrijven en brandstofvoorziening gewoon in gebruik kan blijven. Het voornaamste potentieel voor eFuel ligt bij het wegvervoer, waardoor de brandstof voor die sector uiteindelijk als volwaardige milieuvriendelijke vervanger in de vorm van eDiesel of ePetrol (in eerste instantie als bijmenging in conventionele brandstof) kan worden geproduceerd. “We zijn erg blij met de mogelijkheid om ons binnen de eFuel Alliance te committeren aan alternatieve brandstof. De overeengekomen EU-klimaatdoelen kunnen alleen maar worden behaald met toepassing van een combinatie van elektrisch vervoer en andere alternatieve aandrijvingen, en met name door de compatibiliteit met bestaande infrastructuur kunnen eFuels hierbij een grote rol spelen,“ aldus Marc Erkens, Head of Sustainability and New Mobility bij DKV Mobility.

“Op middellange termijn willen we ons ontwikkelen tot de voornaamste aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen in onze sector.“ Nu al heeft DKV met 100 locaties Europa’s grootste verzorgingsnetwerk van LNG-stations. Daarbij biedt DKV de klant toegang tot meer dan 100.000 laadpunten voor elektrische en hybride voertuigen. Elk jaar weet DKV 5.000 nieuwe tankstations aan zijn netwerk te binden, waarbij de focus sterk ligt op multi-energiestations die buiten conventionele brandstof ook alternatieven als LNG, CNG en LPG bieden.