DKV Euro Service: persberichten & nieuws

DKV Euro Service: persberichten & nieuws

02.03.2021 terug persbericht

DKV breidt servicenetwerk langs Nieuwe Zijderoute uit

Mobility service provider DKV voegt in Kazachstan 350 tankstations aan netwerk toe.

De Nieuwe Zijderoute, landoverschrijdend infrastructuurproject tussen China en Europa, zet nieuwe goederenstromen in gang. Mobility service provider DKV Euro Service heeft zich hierop ingesteld en zijn servicenetwerk uitgebreid met 350 tankstations in Kazachstan. Nu kunnen de klanten overal in het netwerk van Gazpromneft cashfree kwaliteitsbrandstof tanken. Ook zijn hiermee alle truckstations van andere, lokale merken als Helios en Sinooil aangesloten op het netwerk van DKV acceptatiepunten.

“De dynamische ontwikkeling van transportverbindingen langs de Nieuwe Zijderoute biedt rijke kansen aan onze klanten. Met deze uitbreidingsstap hebben ons netwerk nog verder geoptimaliseerd en zijn we nu op alle grote routes volledig dekkend,“ zegt Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV. “Met brandstofprijzen van rond 40 eurocent aan onze premium tankstations heten we onze klanten van harte welkom in Kazachstan,“ vult Fedor Velikanov, DKV Supplier Country Manager Eurasia, aan.

Kazachstan is ‘s werelds grootste kustloze staat en ontwikkelt zich dankzij zijn gunstige geografische positie meer en meer tot een belangrijke spil in het Chinese goederenvervoer naar Europese en West-Aziatische landen. Binnen het “Belt and Road Initiative“ (BRI) vervult Kazachstan in twee economische corridors een sleutelrol. Het BRI draait om twee van de in totaal zes componenten van de economische gordel van de Zijderoute die de landroutes binnen dit initiatief samenbrengt: 1) de nieuwe (of tweede) Euraziatische landverbinding met enerzijds als bestemming Lianyungang in de Chinese provincie Jiangsu en Rotterdam aan andere zijde, en 2) de economische corridor China-Centraal Azië-West-Azië tussen de autonome provincie Xinjiang in het westen van China met Iran en Turkije.