DKV Euro Service: persberichten & nieuws

DKV Euro Service: persberichten & nieuws

05.03.2021 terug persbericht

DKV BOX EUROPE nu ook voor afrekenen van Hongaarse tol

Hongaarse tolexploitant bevestigt officiële toelating on-board unit

Vanaf nu kunnen klanten van DKV ook Hongaarse tol post-pay afrekenen met de nieuwe DKV BOX EUROPE. Het Hongaarse tolsysteem HU-GO dekt alle autowegen, snelwegen en regionale wegen.

“Jarenlang konden onze klanten in Hongarije alleen maar tol afrekenen op pre-pay basis. Daarom ben ik blij te kunnen aankondigen dat onze klanten in Hongarije nu voor het eerst kunnen profiteren van ‘real post pay‘, dat simpeler is in gebruik en hun liquiditeit positief beïnvloedt,” zegt Jerôme Lejeune, Managing Director Tol bij DKV Mobility. DKV klanten konden hun tol in Hongarije al met hun DKV Card afrekenen.

Omdat de Oostenrijkse belastingdienst onlangs heeft besloten dat btw straks niet meer wordt gerestitueerd aan transportbedrijven uit niet-EU-landen, rijden veel bedrijven uit die landen, zoals Turkije, Servië en Groot-Brittannië om via Hongarije, wat de rol van dat land als transitoland alleen maar versterkt.

De DKV BOX EUROPE biedt tolservice voor Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Portugal, Bulgarije en voor de Warnow-, Herren- en Liefkenshoektunnel.