02.05.2017 zpět Tisková zpráva

Q1 Energie AG a DKV Euro Service spolupracují na projektu mobilních plateb

Poskytovatel tankovacích a servisních karet DKV Euro Service a petrochemická společnost Q1 Energie AG představili na letošním veletrhu TANKSTELLE und MITTELSTAND, jenž se konal v květnu v německém Münsteru, nové možnosti vyúčtování prostřednictvím chytrého telefonu (Bluetooth). Obě firmy při této příležitosti seznámily zákazníky a servisní partnery s novým řešením, které bylo vyvinuto v rámci společného projektu zaměřeného na mobilní platby.

Po již úspěšně uzavřené testovací fázi se k systému připojí další petrochemické společnosti a provozovatelé čerpacích stanic. Rozšířený zkušební provoz je plánován na podzim 2017. DKV je prvním poskytovatelem tankovacích a servisních karet, který se projektu účastní.

Základem systému je tzv. „zahlz.box“ s příslušnou aplikací. „Zahlz“ je interním „startupem“ společnosti Q1 Energie AG, který má na starosti vývoj a zajištění odbytu jejích digitálních produktů. Uživatelé tak budou moci prostřednictvím svého přenosného koncového zařízení využívat veškeré výhody, které byly dosud přístupné pouze s klasickou fyzickou flotilovou kartou. „Kombinace systému zahlz a digitální karty DKV kromě toho nabízí vysoký počet nových praktických funkcí,“ zdůrazňuje Sebastian Herkenhoff, vedoucí IT ve společnosti Q1. Mezi ně patří například přiřazení digitální tankovací karty, a to i dočasné.

Řidiči i vedoucí vozových parků ocení přehled o přiřazených produktech či službách a o uskutečněných účetních operacích v reálném čase. „Naším cílem je zjednodušení a další digitalizace řízení vozového parku v kombinaci s ještě vyšším uživatelským komfortem. Chytré telefony se vzhledem k svému obrovskému rozšíření přímo nabízejí jako ideální médium pro vyúčtování,“ vysvětluje Sebastian Herkenhoff.

Společnost Q1 Energie AG již úspěšně uzavřela první testovací fázi u čerpací stanice v ulici Kurt-Schumacher-Damm v Osnabrücku. Vybraní uživatelé během ní mohli platit za nakoupené zboží v obchodě nebo si rezervovat veškeré funkce mycí linky a uhradit částku za příslušné služby pomocí aplikace „zahlz.app“. „Vůbec jsme nemuseli uvažovat o tom, zda do projektu zahlz investovat,“ konstatuje Frederick Beckmann, člen představenstva společnosti Q1. Podle jeho slov patří inovace k filozofii společnosti Q1.