30.07.2019 zpět Tisková zpráva

Společnost DKV slaví 55 555. čerpací stanici

LNG, LPG, CNG a vodík získávají na významu/Plánována systematická výstavba okolo 3 500 stanic ročně/Plánována výstavba sítí pro nabíjení na více než 100 000 nabíjecích místech

Marco Berardelli a Malika Helten ze společnosti DKV dne vyznamenali Stefano Cantarelliho, provozovatele čerpací stanice EKOPOINT v Mailandu. Jeho čerpací stanicí byla do sítě čerpacích stanic DKV přijata 55 555. čerpací stanice. Čerpací stanice EKOPOINT se soustředí v první řadě na alternativní pohonné hmoty. Včetně mýtných stanic, dílen a nabíjecích míst vzrůstá síť DKV na více než 100 000 servisních místech.

„Je velmi důležité, že je k dispozici odpovídající infrastruktura, pokud se má podařit změna v energiích", říká Marco Berardelli. „Čerpací stanice s multi energiemi jako EKOPOINT, které vedle konvenčních pohonných hmot nabízejí i LNG, LPG a vodík, jsou pro nás enormně důležité. Budujeme dnešní síť, abychom mohli pokrýt budoucí potřebu zásobování v odvětví". Společnost DKV tedy plánuje masivně vybudovat svoji celkovou síť zásobování v nadcházejících letech

– kolem 3 500 čerpacích stanic ročně v celé Evropě a více. K tomu má být vybudována síť nabíjecích míst pro elektromobily a hybridní vozidla na více než 100 000 bodech nabíjení.