21.04.2020 zpět

Digitální logistika: společnost DKV získala STYLETRONIC

Řešení využívající internet věcí zvýší přehlednost dodavatelského řetězce

Společnost DKV Euro Service získala počátkem roku firmu STYLETRONIC, předního poskytovatele řešení pro zjišťování polohy a pro řízení logistických procesů. Vyhledávání probíhá prostřednictvím GPS, které využívá síť internetu věcí. DKV tak důsledně pokračuje ve své strategii zaměřené na digitalizaci. Představení prvního společného řešení firem DKV a STYLETRONIC je v plánu během letošního roku. Speditérům přinese větší transparentnost v průběhu dodavatelského řetězce.

„Spolupráce nám umožní přenést standardy jako sledování v reálném čase, které známe z B2C sektoru do B2B, a nabídnout je našim zákazníkům. Sledování dodávek a flotil umožní například přesné stanovení času příjezdu, čímž se zvýší transparentnost a sníží náklady,“ říká Marco van Kalleveen, výkonný ředitel skupiny DKV MOBILITY SERVICES.

„Obě společnosti se velice dobře doplňují. DKV přináší na jedné straně odbornost a dlouholetou tradici v oblastech správy vozového parku a mobility, STYLETRONIC specifické digitální know-how. Jako partner v oblasti vývoje se velice těším na vytváření digitálních produktů budoucnosti a poskytování služeb společně s DKV,“ dodává Martin El Shamaa, zakladatel a ředitel společnosti STYLETRONIC.

Díky spolupráci společností STYLETRONIC a DKV budou současní zákazníci STYLETRONIC těžit z rozšíření portfolia o inovativní integrované služby. Strany se dohodly, že nezveřejní celkovou částku transakce.