21.04.2020 zpět

Mýtné boxy DKV budou brzy akceptovány na italských dálnicích

DKV Euro Service nabízí jednoduchou registraci a objednávku palubních jednotek

Společnost Autostrade per l’Italia S.p.A., provozovatel největší dálniční sítě v Itálii, podepsala smlouvu o digitálním vyúčtování mýta prostřednictvím mýtných boxů DKV BOX ITALIA pro nákladní vozidla s celkovou hmotností nad 3,5 tuny. Autostrade per l’Italia provozuje silniční síť o délce více než 3 000 kilometrů, takže má pod svou správou více než polovinu zpoplatněných dálnic v Itálii. Společnost DKV Euro Service bude díky uzavření této smlouvy definitivně potvrzena italským svazem provozovatelů dálnic a tunelů (AISCAT) jako certifikovaný poskytovatel služeb. V blízké budoucnosti bude možné používat také DKV BOX EUROPE.

„Toto je důležitý milník v historii naší společnosti,“ říká Jérôme Lejeune, vedoucí divize mýta ve společnosti DKV Euro Service. „Máme velkou radost, že jsme díky společnosti Autostrade per l’Italia udělali velice důležitý první krok k tomu, abychom mohli nabídnout našim zákazníkům vlastní box k vyúčtování italského mýta pro nákladní vozidla s celkovou hmotností nad 3,5 tuny.“

„DKV Euro Service je důležitým strategickým partnerem pro rozvoj digitálních služeb v naší síti, který uskutečňujeme podporováním konkurence mezi nejlepšími hráči na trhu. Těšíme se na úspěšnou spolupráci,“ dodává Roberto Tomasi, generální ředitel společnosti Autostrade per l’Italia. Příslušné italské mýtné stanice byly speciálně k tomuto účelu vybaveny nezbytným softwarem a hardwarem. Speciální značení před mýtnými bránami ukazuje řidičům, v jakých jízdních pruzích mohou používat DKV BOX ITALIA.

Popisek k fotografii: Na italských dálnicích budou již brzy akceptovány mýtné boxy DKV.