19.07.2017 zpět Tisková zpráva

Koncern DKV MOBILITY SERVICES Group zveřejnil zprávu CSR

Koncern DKV MOBILITY SERVICES Group se sídlem v Ratingenu zveřejnil v těchto dnech druhou zprávu o trvalé udržitelnosti. Nový dokument poskytuje transparentní přehled o aktivitách poskytovatele služeb pro mobilitu z hlediska trvalé udržitelnosti a zabývá se jeho činnostmi v oblastech trhu, ochrany životního prostředí, péče o zaměstnance a společenské odpovědnosti. Zprávu si lze stáhnout z webových stránek společnosti.

„Přestože koncern DKV Group zaměstnával v roce 2016 v porovnání s předchozím rokem o 7,9 procenta více osob, vzrostly emise CO₂ ve firemní centrále v meziročním porovnání pouze o 1 procento,“ říká manažerka CSR Linda Saalová. V rámci služebních cest (služebními vozidly a dalšími dopravními prostředky) byly navíc sníženy emise CO₂ oproti předchozímu roku (2015) o 30 procent díky důslednému používání karty DKV CARD CLIMATE pro kompenzaci emisí CO₂ u všech firemních vozidel a značnému omezení služebního cestování leteckou dopravou.

Příprava certifikace ISO 14001

DKV se zároveň připravuje na certifikaci podle mezinárodní normy pro ekologický management ISO 14001. Nejen zákazníci chtějí vědět, jak si DKV vede v oblasti trvalé udržitelnosti. Ekologické certifikáty, jako je ISO 14001, hrají stále významnější roli také v externích výběrových řízeních. V současnosti jsou systematicky evidovány relevantní procesy v produktových oblastech zahrnujících služby pro mýtné, čerpání paliva a údržbu vozidel. První audit ve spolupráci s organizací TÜV Rheinland je naplánován na konec října. Certifikace bude dokončena pravděpodobně koncem listopadu.

Ambiciózní cíle do roku 2020

DKV Group hodlá do roku 2020 snížit celkové emise CO₂ o 10 procent v porovnání s rokem 2015. Společnost proto upřednostňuje produkty, které jsou jednak recyklovatelné a jednak vyžadují méně dopravy. Mezi ně patří například DKV BOX EUROPE, jehož prostřednictvím bude ve střednědobém horizontu možné vyúčtovávat mýtné poplatky za používání všech silnic, tunelů a mostů v Evropě. Při jízdě do ostatních zemí již nebude nutná výměna palubní jednotky. Zařízení se nakonfiguruje prostřednictvím bezdrátové komunikace. DKV Group kromě toho hodlá rozšiřovat své portfolio v oblasti elektrické mobility.

Více informací na téma trvalé udržitelnosti koncernu DKV MOBILITY SERVICES Group naleznete na www.dkv-euroservice.com.