17.07.2018 zpět Tisková zpráva

Druhé místo pro DKV v soutěži Digital Leader Award 2018

„Startovní výstřel pro digitální obchod DKV,“ říká Hendrik Rosenboom

Koncern DKV MOBILITY SERVICES Group a jeho obchodní společnost DKV Euro Service obsadily druhé místo v soutěži Digital Leader Award 2018, a to v kategorii Creative Impact. Nezávislá odborná porota, složená z renomovaných zástupců podnikatelské sféry, vědy a médií, ocenila koncern za jeho komplexní projekt digitalizace. Hendrik Rosenboom, vedoucí digitalizace a generální ředitel společnosti DKV MOBILITY SERVICES BUSINESS CENTER GmbH + Co. KG, převzal ocenění 28. června v Berlíně.

Konfigurace funkcí tankovací karty a objednávky mýtných boxů na internetu

„Ocenění je startovním výstřelem pro náš digitální obchod,“ říká Hendrik Rosenboom. „Prvním digitálním projektem hodláme zbavit naše zákazníky všech formulářů a usilujeme o kompletní automatizaci všech procesů,“ dodává. Společnost zahájila tříletý program transformace svých IT systémů v roce 2016. Jedním z prvních kroků bylo zavedení platformy vhodné pro všechny budoucí digitální služby. V aplikaci Digital Front Office si mohou zákazníci sami v reálném čase nakonfigurovat funkce svých tankovacích karet a prostřednictvím zákaznického portálu si snadno a rychle objednají mýtné boxy na internetu.

Nové oddělení pro digitální řešení

Společnost DKV Euro Service zároveň založila speciální oddělení pro vývoj nových digitálních produktů a služeb. Prvními produkty jsou standardní internetový konfigurátor, zahrnující všechny evropské a ruské mýtné systémy pro nákladní vozidla, a aplikace Fuel Saver, která analyzuje způsob řízení řidičů nákladních vozidel. Tato služba na základě výsledků podporuje hospodárný styl jízdy. Úspory paliva se mohou pohybovat kolem 10 %. Další digitální řešení jsou již ve vývoji a aktuálně probíhají jejich zkoušky u zákazníků DKV.

Soutěž Digital Leader Award oceňuje vedoucí pracovníky a vůdčí osobnosti, uskutečňující příkladným způsobem digitální transformaci svých společností. Účelem soutěže je vyjádřit uznání odpovědným vedoucím pracovníkům a ocenit jejich výjimečné úspěchy při digitalizaci jejich organizací. Soutěž Digital Leader Award je iniciativou společností IDG Business Media a Dimension Data.