18.03.2019 zpět Tisková zpráva

DKV JE ZNAČKA STOLETÍ

Ptáte -li se na Tempo, je tím myšlen papírový kapesníček, ptáte -li se na Aspirin, chcete tabletku proti bolesti a ten, do chce Kärcher, myslí tím vysokotlaký čistič. Značky jako Tempo, Aspirin nebo Kärcher jsou dnes synonymem pro celé kategorie výrobků. Do přesně takové skupiny značek postoupila nedávno i DKV a byla ve Frankfurtu zvolena jednou ze značek století. Ulrich Wolter, Director Marketing u DKV, prohlašuje v rozhovoru, jak se stane značka značkou století a proč je silná značka tak důležitá.

Pane Woltere, kdo rozhoduje o tom, kdo bude značkou století?

Pod záštitou skupiny nakladatelství ZEIT o tom rozhoduje prominentní porota z vysoce postavených expertů na značky. Odměněno je 250 německých značek, které mají ve svém oboru vedoucí postavení na trhu a zastupují celou kategorii výrobků.

Jak se ze značky vytvoří značka století?

Aby se mohla stát značka pojmem v kategorii, musí nabízející přijít s inovací - v tomto případě tankovací kartou - jako první na trh. Zde vykonala DKV svého času pionýrský čin. Ve své 85-leté historii podnik vždy sázel na novinky v oblasti bezhotovostní péče na cestách a dělá to dodnes: více než 80 000 akceptačních míst ve 42 zemích a 92 procenty síťového pokrytí jen v samotném Německu poskytuje DKV největší síť v oboru. Spoléhá se na nás více než 200 000 zákazníků s více než 3,7 mil. karet DKV a palubních jednotek.

Jaké výhody plynou pro DKV z toho, že je značkou století?

Takové vyznamenání považuji také za závazek. Samozřejmě bychom chtěli, aby byla očekávání našich zákazníků i nadále překonávána, když přijdou do kontaktu s naší značkou. Ať už je to přes naši službu zákazníkům, naši webovou stránku nebo jinou formou. Protože jen tehdy, když se toto všechno sladí, se vyvíjí dobrá pověst. A kvůli tomu pracují všichni naši pracovníci velmi tvrdě den co den.

Jak to bude dál se značkou DKV?

Jak naši zákazníci, tak i značka DKV nesmí zůstat stát na místě a musí se přizpůsobovat změnám, aniž by ztratila svoji identitu. Proto v současné době pracujeme mimo jiné na tom, aby byla značka DKV dobře viditelná a získávala zkušenosti i v době digitalizace a v nových oblastech činnosti. Jen tak můžeme i nadále dostát našemu vlastnímu požadavku zastupovat celou kategorii výrobků.

Pane Woltere, děkuji za rozhovor.