26.04.2019 z powrotem Informacja prasowa

DKV laureatem Great Place to Work®

DKV zajęło 6. miejsce w prestiżowym, międzynarodowym rankingu Great Place to Work®, zdobywając tytuł „Najlepsze Miejsce Pracy Polska 2019”. Tak wysoka pozycja nie byłaby możliwe bez zaufania i świetnej współpracy z naszymi klientami. Dziękujemy Wam za słowa uznania!

„To ogromne wyróżnienie. W najliczniejszej kategorii – firm zatrudniających poniżej 500 pracowników – ustąpiliśmy miejsca tylko potężnym markom powszechnie znanym na rynku, jak Microsoft, Amgen czy SAS Institute.” – mówi Michał Bałakier, dyrektor generalny DKV Euro Service Polska.

Firma DKV otrzymała także tytuł Rzecznika Standardu Etyki. Przyznawany jest organizacjom spełniającym Standardy Programu Etycznego opracowane Global Compact Network Poland w oparciu o wytyczne ONZ.

Siła Great Place to Work®

Great Place to Work® nie jest konkursem łatwym. Aby przekroczyć próg certyfikacyjny, firma musi mieć jednoznacznie pozytywne notowania u pracowników: odsetek pozytywnych odpowiedzi w ankiecie pracowniczej Trust Index© musi wynosić co najmniej 65%. Aby startować w rywalizacji o tytuł Najlepszego Miejsca Pracy, wskaźnik musi być jeszcze wyższy. Opinia pracowników ma tu kluczowe znaczenie - stanowi 2/3 finalnej oceny.

„O skuteczności laureatów w trafianiu do serc pracowników niech świadczy fakt, że średnio 80% osób zatrudnionych w nagrodzonych w tym roku firmach jest gotowych potwierdzić, że ich firmy to „wspaniałe miejsca pracy” - mówi Maria Zakrzewski, Prezes Zarządu Great Place to Work® w Polsce.

„Do każdego pracownika podchodzimy z szacunkiem i zrozumieniem. W pracy spędzamy lwią część naszego czasu, a więc to miejsce zaspokoić musi różne, często bardzo indywidualne potrzeby. Jednych wyróżnia ambicja i kreatywność, inni stawiają na stabilny rozwój i dobrą atmosferę, angażują się społecznie i pomagają sobie nawzajem. I o to chodzi. Staramy się wspierać i rozwijać różnorodność naszych pracowników” – podsumowuje Anna Biekionis, Team Manager w DKV Euro Service Polska.

Great Place to Work® jest standardem, który definiuje, czym jest wspaniałe miejsce pracy. W takim miejscu pracownicy ufają ludziom, dla których pracują, odczuwają dumę z tego, co robią i lubią osoby, z którymi pracują. W tegorocznej, jedenastej edycji konkursu udział wzięło 80 organizacji. Coroczne badania reprezentują opinię ponad 12 milionów pracowników tysięcy organizacji z ponad 90 krajów. Organizacje, które pomyślnie przeszły przez proces certyfikacji (Great Place to Work-Certified™) mogą się posługiwać oficjalnym znakiem certyfikacji.